Два легкоатлети й один тренер претендують на спортивний «Оскар»

202
Богдан Бондаренко та Анна Мельниченко претендують на перемогу у всеукраїнській урочистій церемонії нагородження «Герої спортивного року»-2013 у номінаціях «Найкращий спортсмен» та «Найкраща спортсменка», а Віктор Бондаренко у номінації «Найкращий тренер». Анна Мельниченко також потрапила до трійки номінантів на звання «Сенсація року». Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

 
Наприкінці 2013 року завершилось опитування представників засобів масової інформації України щодо визначення кращих з кращих у спортивному році, що минув. Протягом трьох тижнів близько 350 представників загальнонаціональних та регіональних мас-медіа взяли участь у голосуванні. 
 
Володарів спортивного «Оскару» шляхом таємного голосування обере Українська Академія Спорту, створена у 2007 році за ініціативи президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки. До неї входять легендарні спортсмени, які завершили активну спортивну діяльність та залишили визначний слід в олімпійській історії.
 
Також «академіки» визначать переможців у номінаціях «Найкраща команда з ігрових видів спорту» та «Спортивна слава України», а хто стане володарем спортивного «Оскара» у номінації «Народний вибір» стане відомо за підсумками інтерактивного голосування, яке проходитиме на офіційному сайті НОК України та в групах «НОК України/Олімпійська команда» у соціальних мережах.
 
Вся країна дізнається своїх «Героїв спортивного року» безпосередньо під час церемонії, яка запланована на березень-квітень.
 
Суперниками Бондаренка у боротьбі за звання найкращого спортсмена року будуть борець Ібрагім Алдатом та боксер Микола Буценко. Разом з Мельниченко на звання «Найкращої спортсменки року» претендують біатлоністка Олена Підгрушна та шаблістка Ольга Харлан, а у номінації «Сенсація року» – рапірист Ростислав Герцик та стрибунка у воду Юлія Прокопчук.
 
На звання «Найкращого тренера» крім Віктора Бондаренка номіновано наставника Ольги Харлан, тренера жіночої збірної України з фехтування на шаблях Артема Скорохода і старшого тренера жіночої збірної України з біатлону Григорія Шамрая. Нагадаємо, що Віктор Васильович у 2013 році привів до перемоги на чемпіонаті світу та національного рекорду Богдана Бондаренка, а до перемоги на юніорському чемпіонаті Європи – Катерину Табашник. Обидва атлети виступали у секторі для стрибків у висоту.
Попередня статтяІван Ухов прокоментував свій політ на 2,38 метри
Наступна стаття«Меморіал Дем’янюка» збере одних з найкращих стрибунів у висоту