Анна Мельниченко: «Сподіваюсь, особисті рекорди додадуть мені сил виступати і надалі»

248
Чемпіонка світу з семиборства, бронзовий призер чемпіонату Європи в приміщенні з п’ятиборства Анна Мельниченко була однією з головних героїнь командного чемпіонату України в приміщенні, який 28 січня завершився в Запоріжжі.

 
Анна виступала в окремих видах. Спочатку з особистим рекордом вона була третьою зі штовхання ядра (14,19 м). Після цього скинула з особистого рекорду на 60-метрівці з бар’єрами шість сотих (8,20 с) і більш ніж упевнено обіграла всіх своїх суперниць. У секторі для стрибків у довжину Мельниченко була п’ятою (6,08 м).
 
Свій виступ Анна прокоментувала журналісту «Високого замку» Олені Садовник.
 
«Я задоволена тим, що мені вдалося поліпшити власний результат зі штовхання ядра, та й бар’єрний біг приніс лише позитивні емоції. Це не означає, що досягла ідеалу, але з тими огріхами, що залишилися, цілком можна боротися. А ось стрибками в довжину поки що похвалитися не можу. Річ у тім, що за останні місяці я відчутно додала у спринті. І з такої швидкості ще не готова відштовхуватися, поки не можу перебороти побоювання, – пояснила Мельниченко. – Цей чемпіонат насправді був важливим для мене. Передусім мала зрозуміти, чи варто продовжувати виступи, чи ні. Кожну невдачу на тренуванні я приймаю близько до серця, щоразу кажу собі: «Ну все, тепер уже точно завершую!» Сподіваюсь, два особисті рекорди додадуть мені сил виступати і надалі.
 
За результатами чемпіонату світу-2013 я відібралася на цьогорічну планетарну першість у приміщенні. Тож відмовлятися від такого запрошення було би безглуздо. У Сопоті робитиму багатоборство, а зараз відпрацьовую окремі види».
Попередня статтяКомандний чемпіонат України в приміщенні: модернізований манеж і щасливі повернення
Наступна статтяМихайло Медведь святкує ювілей!