Рено Лавіллені зазіхнув на рекорд Сергія Бубки (ВІДЕО)

257
На змаганнях Х Pedro’sCupу Бидгощі француз Рено Лавіллені спочатку вийшов у лідери світового сезону з фантастичним результатом 6,08 м, після чого спробував побити світовий рекорд Сергія Бубки.

 
До змагань у Бидгощі саме Рено очолював світовий топ-лист сезону зі стрибків з жердиною з результатом 6,04 м. Суперники недовго чинили опір французу. Поляк Роберт Собера зійшов уже на висоті 5,81 м і з показником 5,75 м став другим.
 
Лавіллені почав змагання з висоти 5,68 м. Потім підкорив 5, 81 м, 5,92 м, 6,00 м і… 6,08 м – новий національний рекорд Франції!
 
 
Побивши національний рекорд, Лавіллені спробував зробити те саме і зі світовим. Проте 6,16 м йому поки що не підкорилися. Можливо, наступна спроба буде в Донецьку на турнірі «Зірки жердини», серед учасників якого буде й француз. Конкуренцію йому там спробують скласти два німці – діючий чемпіон світу Рафаель Хольцдеппе та срібний призер Олімпійських ігор Бйорн Отто.
 
***
 
У лідери світового сезону зі штовхання ядра на змаганнях у Бидгощі вийшов американець Райян Вайтінг (21,37 м).
 
Поляк Конрад Буковецкі став володарем світового досягнення серед юнаків зі штовхання ядра в приміщенні – 22,24 м.
 
Українка Оксана Окунева була шостою зі стрибків у висоту (1,85 м). Перемогла іспанка Рут Бейтіа (1,97 м).
 
Олена Роздобудько завершила змагання зі стрибків у довжину на десятій сходинці (4,38 м). Виграла полька Тереза Добія (6,68 м).