Зі світу по нитці: з марафонським акцентом

291
Дворазовий олімпійський чемпіон, багаторазовий чемпіон світу з бігу на 5000 і 10000 метрів Хайле Гебреселассіє в травні візьме участь у Гамбурзькому марафоні.
***
 
Дворазовий олімпійський чемпіон і триразовий чемпіон світу з бігу на 5000 та 10000 метрів британець Мо Фара вирішив змінити кваліфікацію і спробувати свої сили в марафоні. Його першим стартом буде марафон у Лондоні. До нього атлет готується в Кенії, куди прилетів на чотиритижневий збір. Разом зі ще шістьма бігунами він тренуватиметься у High Altitude Training Centre, розташованому в Ітені.
 
***
 
Рекордсменка світу з марафону британка Пола Рекліфф свою кар’єру хотіла б завершити в Лондоні або Нью-Йорку.
 
У столиці Великої Британії, в 2003 році, вона встановила світовий рекорд – 2:15.25 год. І саме вдома, за її словами, було б символічно поставити крапку в кар’єрі.
 
Редкліфф у зв’язку з травмами востаннє брала участь у марафоні в 2011 році, в Берліні, де стала третьою. Зараз вона повернулася до тренувань і перебуває разом з британською командою на зборі в Кенії.
 
***
 
Олімпійська чемпіонка, рекордсменка та чемпіонка світу зі стрибків з жердиною росіянка Олена Ісінбаєва хотіла б взяти участь в Олімпійських іграх-2016 у Ріо-де-Жанейро.
 
«Не можу нічого стовідсотково стверджувати, – каже вона. – Ми припускаємо, а бог вирішує. Але Олімпіада – це те, чого мені б хотілося, це чари, це свято, про яке мріють усі без винятку спортсмени. І мріють не тільки про участь, а й про перемогу. Я не виняток. Хочеться ще раз зануритися в це свято в якості спортсменки».