Ольга Саладуха: «Участь у чемпіонаті світу в приміщенні залежить від моїх виступів у лютому»

232
Для встановлення рекорду повинні зійтися не лише зірки. Потрібна й хороша арена. Приміром, влітку всі звикли до високих результатів на стадіоні в Лозанні. Так само до рекордів глядачів привчили й учасники турніру XL Galan у Стокгольмі. За 24–річну історію змагань на них було встановлено 14 світових рекордів, а національним і взагалі складно лік скласти. Один з них був на рахунку бронзового призера з потрійного стрибка, чемпіонки світу-2011, дворазової чемпіонки Європи Ольги Саладухи.

 
В Стокгольмі у 2012 році Саладуха встановила свій перший національний рекорд у приміщенні. Тоді, стрибнувши на 14,79 м, Ольга перевершила 17-річний рекорд Інеси Кравець на 12 сантиметрів. Саме її результат наразі є й рекордом арени.
 
Рік потому, на чемпіонаті Європи в приміщенні, Ольга додала до свого результату ще 9 см – 14,88 м. І змагання знову відбувалися в Швеції, щоправда не в її столиці, але в не менш відомому легкоатлетам місті – Ґетеборгу.
 
Сьогодні Стокгольм знову приймає XLGalan. Цього року без жіночих змагань з потрійного стрибка і, відповідно, без Ольга Саладухи. Але українка виступить досить скоро – 11 лютого. І саме від тих змагань багато в чому залежатиме її участь у чемпіонаті світу в приміщенні (7-9 березня, Сопот).
 
«Зимовий сезон я не пропускаю. Справа в тому, що змагань з потрійного стрибка не так багато, як того, можливо, хотілось би, – пояснює Ольга. – 11 лютого братиму участь у турнірі у Франції. Потім, можливо, виступлю на чемпіонаті України в приміщенні в Сумах. І саме від цих двох стартів залежатиме, чи поїду на світову першість у Сопот».
 
Нагадаємо, ще на чемпіонаті світу в Москві Ольга зазначила: «Тут у мене «бронза». Тепер боротимуся на чемпіонаті світу в приміщенні, адже медалей з того турніру у мене поки що немає».