Станіслав Колот: «Алушта – ідеальне місце для проведення змагань зі спортивної ходьби»

303
В Алушті стартував чемпіонат України зі спортивної ходьби. Змагання відбуваються за підтримки «Самсунг Електронікс Україна Компані».

 
Після урочистої церемонії відкриття змагань, міський голова Алушти Станіслав Колот розповів про особливості вибору місця для національної першості-2014 і про перспективи міста щодо подальшого проведення тут легкоатлетичних змагань.
 
«В Алушті проводиться багато спортивних заходів, і нам надзвичайно приємно, що цього року до їх списку додався чемпіонат України зі спортивної ходьби. Хоча не секрет, що навчально-тренувальні збори скороходів у нас відбуваються вже понад 40 років. Тут були й змагання, й встановлювалися рекорди. Тому цей вид спорту для нас не в новинку. Але в історії незалежної України національна першість тут проводиться вперше, – розповідає Станіслав Васильович. – Думаю, учасникам повинно сподобатися, і національна першість ще не раз повернеться в Алушту. Місце у нас ідеальне, особливо для такого виду спорту.
 
Місце старту й фінішу на Набережній Професорського куточку було обрано не випадково. Спортивна ходьба – специфічний вид спорту. Атлетів повинно бути добре видно, щоб судді могли слідкувати за технікою проходження ними дистанції, щоб ті не порушували правила. Крім того вибір саме цього місця зумовлений широким спектром можливостей для розміщення та проживання учасників чемпіонату поблизу траси. Дуже зручно, коли все поряд – і траса, і готелі, і магазини.
 
Алушта недаремно вважається спортивною столицею Криму. Ми приділяємо багато уваги всім видам спорту, проводимо різноманітні змагання. І легка атлетика не виняток. У школах є легкоатлетичні майданчики. Вони в хорошому стані, але ми постійно намагаємося їх модернізувати. На таке маленьке місто в нас є дві ДЮСШ, а наявність таких спортивних центрів, як «Спартак», лише «заводить» і підштовхує молодь до занять спортом».
Анна Куликова, спеціально для сайту ФЛАУ
Попередня статтяОлеся Повх: «С детства мечтала побить рекорд Жанны Блок»
Наступна статтяВіталій Матешко: «Проведення чемпіонату України на березі Чорного моря – додатковий стимул для скороходів»