Віталій Бутрим – про виступ на чемпіонаті світу-2014 в приміщенні

278
На чемпіонаті світу в приміщенні чоловіки наразі визначають півфіналістів з бігу на 400 метрів. У першому забігу на старт вийшов Віталій Бутрим.

 
Вийти до наступного кола українцеві було досить складно, про це говорили й особисті рекорди суперників. Проте Віталій не здався і хоч до півфіналу й не вийшов, та боротьбу вів до заключних метрів дистанції. На фініші він був четвертим у забігу з часом 46,98 с.
 
«Два роки тому, на чемпіонаті світу в приміщенні в Стамбулі, я був запасним, тому мій виступ у Сопоті можна вважати дебютом, – розповідає Віталій. – Тут доріжка схожа на ту, яка була на чемпіонаті Європи в приміщенні в Ґетеборзі минулого року, але краща. Біглося добре, як для першого кола показав досить непоганий результат, але суперники були дуже сильні. Мені поки що складно з ними боротися, але готуватимуся, у мене все лише починається.
 
У Сопоті разом зі мною є мій особистий тренер Микола Гудим. Він був зі мною і під час молодіжного чемпіонату Європи минулого року. Тоді я виграв срібну медаль. Та нагорода додала впевненості, але то все швидко зникає і по завершенні будь-яких змагань потрібно починати спочатку працювати над собою, щоб досягати успіхів і надалі. А от підтримка тренера – завжди зі мною, і це мені дуже допомагає.
 
Попереду у нас естафета 4х400 метрів. Вчора тренували передачу естафетної палички. Ще не знаємо, хто на якому етапі бігтиме. Можливо, вирішиться сьогодні увечері. Прагнутимемо показати високий результат і будемо сподіватися, що все у нас вийде».