Ольга Голодна і Галина Облещук – про кваліфікацію зі штовхання ядра

642
Вже за кілька годин на чемпіонаті світу в приміщенні жінки розіграють нагороди зі штовхання ядра. Головна фаворитка змагань, новозеландка Валері Адамс, в кваліфікації підтвердила своє реноме, відправивши снаряд на 20,11 м – найкращий результат світу в цьому сезоні.

 
На жаль, українкам Ользі Голодній (17,11 м) і Галині Облещук (16,74 м) пробитися до фінальної вісімки не вдалося.
 
Ольга Голодна: «Я перехворіла перед чемпіонатом України в приміщенні, це правда. Розуміла, що не покажу такий результат, як на початку сезону в Запоріжжі. Але думала, що хоча б 17,50 метрів буде, але аж ніяк не 17,11! Ніби і сили є, а реалізувати те, на що здатна, не вдалося. Можливо, зможу виправитися на зимовому Кубку Європи з метань».
 
 
Галина Облещук: «Значить, так мало бути, десь недопрацювала… Звісно, засмучена, але потрібно тренуватися й надалі, виправляти помилки. Ні в якому разі не можна зупинятися, це спорт, і тут або ти, або тебе.
 
Чи планувала зимовий сезон? Зазвичай ніколи не загадую: якщо піде результат, буду змагатися, як ні – тоді стартуватиму влітку. Звісно, завжди хочеться виступити якомога краще. Але на літньому чемпіонаті світу легше, а взимку ти лише «розкачуєшся».
 
Так, результат не той, якого б хотілося. Але не варто засмучуватися. Звісно, прикро, але у нас усе попереду».
Текст: ФЛАУ
Фото: Валерій БІЛОКРИЛ