1 квітня визначать імена переможців церемонії «Герої спортивного року-2013»

236
23 квітня на НСК «Олімпійський» відбудеться Всеукраїнська урочиста церемонія нагородження «Герої спортивного року-2013». Представники легкої атлетики претендують на перемогу в чотирьох номінаціях.

 
1 квітня відбулося засідання Української Академії спорту, під час якого обговорили особливості проведення цьогорічної церемонії.
 
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка відзначив успіхи спортсменів на міжнародній арені у 2013 році. «В Україні на високому рівні були проведенні юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики, чемпіонат світу з художньої гімнастики, чемпіонат світу з боксу серед юніорів, чемпіонат Європи з баскетболу до 16 років», – додав Сергій Назарович.
 
На думку Сергія Бубки, визначити переможців цьогорічної церемонії «Герої спортивного року» буде надзвичайно складно. «Цей рік дійсно став особливим для наших атлетів, тим цікавішим і захоплюючим буде фінальний результат, і сама церемонія», – наголосив він.
 
Важливість події відзначив також міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов. За його словами, така церемонія – це «свідчення нашої поваги до тих, хто, завдяки професійній майстерності, активній громадській позиції, яскравому таланту, своїми досягненнями прославляв Україну та підкорював спортивні вершини».
 
Щодо процедури обрання номінантів, то спочатку експертна комісія НОК України та Міністерства молоді та спорту України підготувала розширений список претендентів. Після цього відбулося голосування серед представників ЗМІ з усієї країни, за результатами якого і були сформовані трійки претендентів.
 
1 квітня, шляхом таємного голосування, представники Української Академії спорту оберуть переможців у 12 номінаціях, чиї імена оголосять під час урочистої церемонії «Герої спортивного року-2013».
Попередня статтяЧемпіонат України-2014 з кросу в фотографіях і відео
Наступна статтяПідтримаймо Богдана Бондаренка й Анну Мельниченко в боротьбі за звання «Герой українського спорту»!