Сергія Бубку призначено головою Антуражної комісії МОК

277
Президент Національного олімпійського комітету України, член Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету та Федерації легкої атлетики України Сергій Бубка очолюватиме Антуражну комісію МОК. Про відповідне призначення офіційним листом повідомив президент МОК Томас Бах.

 
Антуражна комісія МОК була створена в 2010 році і є важливою складовою Міжнародного Олімпійського Комітету. Комісія опікується питаннями, які стосуються взаємовідносин атлетів з їх оточенням, яке має вплив на спортсмена та його підготовку. До кола цих осіб входять менеджери, агенти, тренери, медичний персонал, науковці, спортивні організації, спонсори, юристи, а також будь-хто з числа тих, хто впливає на кар’єру спортсмена, включаючи членів його родини.
 
Перед Антуражною комісією, як і перед Комісією атлетів, стоїть завдання забезпечити створення найбільш сприятливого середовища для спортсмена. Але якщо в рамках роботи Комісії атлетів здебільшого задіяні лише самі спортсмени, то до роботи Антуражної комісії залучається значно ширше коло експертів та членів Олімпійського руху.
 
Разом з тим, відповідно до призначення президента МОК Сергій Бубка продовжить працювати членом Координаційної комісії з підготовки до Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро, а також буде почесним членом Комісії атлетів МОК, якою керував тривалий час.
 
Нагадаємо, що раніше Сергій Бубка був членом Координаційної комісії МОК з підготовки до Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні та очолював відповідну Комісію з підготовки до перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року в Сінгапурі.