Андрій Ревуцький і Михайло Медведь узяли участь у VIII Європейській конференції з легкої атлетики для керівників федерацій

289
28-31 березня у Копенгагені відбулася VIII Європейська конференція з легкої атлетики для керівників федерацій і семінар для нових керівників федерацій. Від України участь узяли виконавчий директор ФЛАУ Андрій Ревуцький і державний тренер збірної України з легкої атлетики Михайло Медведь.

 
Учасники семінару та конференції обговорили принципи взаємодії національних федерацій з Європейською асоціацією легкої атлетики (ЄА). Також було розглянуто структуру офісу ЄА, його функції та завдання. Досвідом між собою обмінялися й представники національних федерацій-членів ЄА.
 
Значну увагу учасники конференції приділили розвитку легкої атлетики, який базується на двох основних напрямках: легкій атлетиці як спорту вищих досягнень і легкій атлетиці як масовому спорту, що відповідає девізу ЄА «Your Sport for Life».
 
Говорили й про дитячу легку атлетику, способи й шляхи залучення дітей до занять нею та про розвиток молодіжного спорту. Зокрема, було підняте питання щодо внесення змін до міжнародного календаря для юніорів та молоді. Важливо якомога більше наситити турнірами внутрішній календар у цих вікових категоріях і дати можливість атлетам змагатися між собою якомога довше на європейському рівні. Учасники конференції  висловили побажання щодо можливості продовжити календар до кінця літа.
 
Одним з важливих питань було залучення глядачів і уболівальників на трибуни під час змагань. У зв’язку з цим обговорили маркетингову ситуацію на ринку й можливі зміни та реформи в системі легкої атлетики.
 
У рамках візиту до Копенгагену учасники Конференції мали нагоду відвідати чемпіонат світу з напівмарафону.
 
Особливу уваги керівники європейських федерацій приділили обговоренню складної ситуації, яка склалася в Україні, і висловили стурбованість щодо подій в Криму та нашій країні загалом. У зв’язку з цим піднімалося питання стосовно перенесення в іншу країну Кубка Європи з багатоборств, який у липні має приймати Донецьк. Наразі його обговорення триває, а рішення буде винесене ЄА найближчим часом.