Україна зберегла Кубок Європи з багатоборства (І та ІІ ліги)

244
Україна зберегла за собою право провести Кубок Європи-2014 з багатоборства (І та ІІ ліги). Про таке рішення Європейська асоціація легкої атлетики повідомила Федерацію легкої атлетики України 3 квітня.

 
Питання про перенесення змагань з України постало у зв’язку зі складною ситуацією, яка склалася в країні. ЄА відмінила проведення в Києві Ради ЄА (1-4 травня 2014 р.), натомість питання щодо Кубка Європи залишалося відкритим. За останні місяці було проведено ряд зустрічей і консультацій, українська сторона навела численні аргументи стосовно спроможності провести турнір на найвищому рівні.
 
Зокрема, дану тему обговорювали під час VIIIЄвропейської конференції з легкої атлетики для керівників федерацій, яка минулого вік-енду відбулася в Копенгагені. Від України участь у ній взяли виконавчий директор ФЛАУ Андрій Ревуцький і державний тренер штатної збірної команди України з легкої атлетики, член Виконкому ФЛАУ Михайло Медведь.
 
«Наша позиція стосовно даного питання була чіткою і однозначною, – заявив Андрій Ревуцький. – Люди втрачали життя за Україну, за прагнення підкреслити її самобутність, віднайти справедливість, отримати чесні реформи, які притаманні більшості європейських країн. Нова влада всіляко намагається стабілізувати ситуацію і рухається в напрямку європейських цінностей. За таких умов було б справедливо залишити Кубок Європи з багатоборства в Україні. Це було б сигналом для наших співвітчизників до того, що нас підтримують на міжнародному рівні».
 
Зусилля українців не були марними, і ЄА прийняла рішення на нашу користь. Кубок Європи з багатоборства (І та ІІ ліги) Донецьк прийме 5-6 липня 2014 року.
 
«Сьогодні ми отримали підтвердження з ЄА стосовно того, що Кубок Європи все ж відбудеться в Україні. Переконати їх у правильності такого рішення нам вдалося завдяки спільними зусиллями Федерації легкої атлетики України з Міністерством молоді та спорту України, обласною та міською владою Донецька і Національним олімпійським комітетом України. Важливим аргументом став і той факт, що організаційний комітет Кубка Європи з багатоборства (І та ІІ ліги) виконав серйозний обсяг роботи на шляху до проведення змагань на найвищому рівні, – наголосив президент ФЛАУ Ігор Гоцул. – Прийняте ЄА рішення доводить, що Україна рухається у правильному напрямку, і це буде лише один з кроків до подальшого розвитку нашої батьківщини».
Попередня статтяАндрій Ревуцький і Михайло Медведь узяли участь у VIII Європейській конференції з легкої атлетики для керівників федерацій
Наступна статтяУкраїнські легкоатлети проводять навчально-тренувальний збір у Черкасах (ВІДЕО)