Зі світу по нитці: прощання Хукера та претенденти на чемпіонат світу-2019

307
Барселона (Іспанія), Доха (Катар) і Юджин (США) претендують на проведення чемпіонату світу з легкої атлетики у 2019 році.

Барселона приймала чемпіонат світу в приміщенні у 1995 році та чемпіонат Європи у 2010 році. В Досі відбулася світова першість-2010 у приміщенні. А Юджин цього року готується зібрати всіх найсильніших юніорів світу.
Чемпіонат світу-2015 відбудеться в Пекіні, а в 2017 році завітає до Лондона.
 
***
 
Олімпійський чемпіон, екс-чемпіон світу зі стрибків з жердиною австралієць Стів Хукер оголосив про завершення кар’єри. Своє рішення він пояснив відсутністю мотивації змагатися далі.
«Відверто кажучи, думав, причиною завершення кар’єри буде фізичний стан, але вийшло інакше», – зазначив Хукер.
 
***
 
Відомий на весь світ кількаденний марафон пустелею, Des Sables, виграли марокканець Рашид аль-Морабіті й американка Ніккі Кімболл.
Заключний етап марафону мав благодійний характер, а участь у ньому взяв відомий марокканський майстер бігу на середні дистанції Хішам ель-Герруж.
 
***
 
Ще один марафон долали на Північному полюсі. На старт дистанції 42,195 км вийшли 47 людей. Не злякала їх навіть температура -30 градусів.
Під час забігу учасники могли відновити температурний баланс у спеціальних наметах за допомогою їжі й гарячих напоїв.
Переможцями екстремального марафону стали американець Майк Вордіан (4:07.40 год) і німкеня Анн-Марі Фламмерсфельд (4:52.45 год).
Попередня статтяОлександр Сітковський – п’ятий на марафоні у Відні
Наступна статтяМТС Харківський міжнародний марафон виграли українці