«Діамантова ліга». На першому етапі виступлять четверо українців

274
9 травня етапом у Досі відкривається сезон «Діамантової ліги»-2014. Участь у першому етапі найпрестижнішої легкоатлетичної серії візьмуть відразу четверо українців.

 
У секторі для стрибків у висоту буде справжній міні-чемпіонат світу. Не вистачатиме хіба головного героя минулого сезону – українця Богдана Бондаренка. Для нього сезон почнеться в неділю, 11 травня, турніром у Токіо. В Катарі ж уболіваємо за бронзового призера чемпіонату світу в приміщенні Андрія Проценка. Серед його суперників – олімпійський чемпіон Іван Ухов, чемпіон світу в приміщенні, господар змагань Мутаз Есса Баршим, призер Олімпійських ігор і чемпіонату світу канадець Дерек Друін. І, звісно, американці Джессі Вілльямс і Ерік Кайнард, Дональд Томас з Багам і француз Мікаель Анані.
 
У секторі для потрійного стрибка вболіваємо за Ольгу Саладуху, яка зібрала нагороди всіх без винятку найпрестижніших турнірів планети. Головною суперницею українки буде діюча чемпіонка світу Катеріне Ібаргуен з Колумбії.
 
На дистанції 400 метрів з бар’єрами виступлять відразу дві українки – фіналістки чемпіонату світу Анна Рижикова, відома вболівальникам під дівочим прізвищем Ярощук, і Ганна Тітімець. Суперничати їм доведеться з традиційно сильними в спринті націями – США на чолі з Лашиндою Демус і Ямайки, від якої в Досі виступить Каліс Спенсер.