Віктор Бондаренко: «У якій формі Богдан, скажу після змагань у Токіо»

260
11 травня чемпіон світу й рекордсмен України зі стрибків у висоту Богдан Бондаренко розпочне сезон змаганнями в Токіо. При цьому переможець минулорічної «Діамантової ліги» пропускає перший етап цьогорічної серії. «У Досі були певні проблем з організацією змагань. Нам надійшла пропозиція взяти участь у турнірі в Японії, і ми погодилися. Згодом до нас звернулися з запрошенням у Катар, але оскільки ці турніри були дуже близько по строкам, ми вирішили відмовитися. Це складно і не варте того», – пояснив таке рішення спортсмена його тренер і батько Віктор Васильович.

 
При цьому від планів на «Діамантову лігу» і перемогу в ній спортсмен, звісно, не відмовляється. «Попереду ще шість етапів, на яких можна буде надолужити втрачене. Тим більше на заключному етапі нараховуються подвійні очки. Головне, бути здоровим і стрибати високо», – каже Віктор Бондаренко.
 
Про те, в якій формі наразі перебуває Богдан, Віктор Васильович зі стовідсотковою впевненістю судити не береться. «Про це я вам скажу через три дні», – натякає він на змагання у Токіо. При цьому додає: «Робота, яку ми могли собі дозволити, ми виконали. Виходячи з того, що можемо робити, можна сказати, що минулорічного рівня він досяг». При цьому, за словами Бондаренка-старшого, є ефективні, але «гострі» вправи, які вони виконувати не ризикують, щоб уникнути рецидивів старих травм.
 
Нагадаємо, що зимовий сезон Богдан пропускав. Кілька місяців він провів на зборах, деякі з яких видалися досить експериментальними. Перший збір, у листопаді-грудні, пройшов у Іспанії, на висоті 2350 метрів над рівнем моря. Так високо Бондаренки ще ніколи не працювали, і було це принципово по-новому і складно. Після цього атлет вирушив на НТЗ у вже знайому по 2012 року Португалію.
 
У січні Бондаренків до Формії запросила Федерація легкої атлетики Італії. А заключний збір вони провели в ПАР. «У ПАР ми провели майже два місяці, після чого додалося середньогір’я на висоті 1350 метрів. Це накладає свій відбиток. Говорити про форму будемо, коли Богдан покаже результат», – зазначив Віктор Васильович.
 
 
 
Повний текст інтерв’ю з Віктором Бондаренком читайте на сайті XSPORT. Також нагадаємо, що сьогодні, 9 травня, о 19:00 XSPORT у прямому ефірі покаже етап «Діамантової ліги» в Досі, а 11 травня, о 8:00 розпочнеться пряма трансляція з Токіо.
Фото Дмитра Дем’янюка