Ольга Скрипак і Дмитро Лашин – чемпіони України з бігу на 10000 метрів

377
Слідом за юнацьким чемпіонатом України НСК «Олімпійський», 16 травня, прийняв чемпіонат України з бігу на 10000 метрів. Змагання відбувалися за підтримки «Самсунг Електронікс Україна Компані».

 
За підсумками чемпіонату України буде сформовано склад команди для участі в Кубку Європи з бігу на 10000 метрів, який 7 червня відбудеться у Скоп’є.
 
Першими на старт вийшли жінки. Майже відразу забіг поділився на невеличкі групи. Лідируюча складалася з чотирьох осіб. За 12 кіл до фінішу вона скоротилася до двох – Ольги Скрипак і Тетяни Головченко. Ганна Носенко дещо відстала, проте «бронзову» сходинку віддавати суперницям не мала жодного наміру.
 
За п’ять кіл до завершення дистанції Скрипак спробувала відірватися, і як не намагалася Тетяна утриматися за її спиною, виграти чемпіонат цього разу їй не вдалося. Ольга подолала 10000 метрів за 33.09,56 хв. У Головченко – 33.14,18 хв, а у Носенко – 33.47,69. Саме вони і склали призову трійку.
 
У змаганнях чоловіків на початку забігу також вималювалася лідируюча четвірка у складі Романа Романенка, Дмитра Лашина, Івана Стребкова й Ігоря Гелетія. Лашин і Романенко вирішили довго не чекати і пішли вперед. Стребков і Гелетій їхній темп не підтримали і надалі боролися за бронзову медаль. Переможцем з цієї дуелі вийшов Іван – 29.28,08 хв.
 
Лашин, схоже, не мав наміру повторювати дівчачий сценарій і досить швидко захопив одноосібне лідерство, яке не випустив до заключних метрів дистанції – 28.59,20 хв. У Романенка – 29.19,01 хв і «срібло».
Фото: Віктор Ковальчук, для ФЛАУ