Європейський олімпійський відбір. Успіхи українців

304
У Баку наближається до завершення європейський відбір на ІІ літні юнацькі Олімпійські ігри. 1 червня визначаться всі переможці й володарі щасливих путівок, але імена багатьох з них відомі вже сьогодні. Приємно, що є серед них і українці.

 
Альона Бєлякова з результатом 48,30 м стала срібним призером змагань з метання диска. Цікаво, що на другу сходинку вона вийшла в заключній спробі. Перемогла в секторі німкеня Лара Кемпка (50,25 м). Юлія Байрак стала сьомою (42,04 м).
 
«Сріблом» може похвалитися й Гліб Піскунов. У секторі для метання молота другу сходинку йому забезпечив результат 78,69 м. Костянтин Літвененко був п’ятим (71,60 м). Переміг з найкращим досягненням світу серед юнаків угорець Бенце Галас (87,16 м).
 
Тепер на Бєлякову та Піскунова чекає боротьба на юнацьких Олімпійських іграх.
 
Юлія Левченко підтвердила статус однієї з фавориток змагань зі стрибків у висоту і виграла бронзову нагороду з особистим рекордом – 1,82 м. Угорці Петрі Лутеран вона поступилася лише за спробами. А перемогла чешка Міхаела Груба (1,87 м). Свій успіх Юля доповнила олімпійської ліцензією.
 
На останню сходинку олімпійського експресу до Нанкіна заскочив Владислав Малихін. У секторі для стрибків з жердиною він став восьмим, повторивши особистий рекорд (4,60 м). У цій дисципліні Європі було виділено саме вісім квот на юнацькі Ігри.
 
***
 
Владислав Чепурний у першому колі з бігу на 100 метрів показав найкращий результат серед усіх учасників – 10,69 с. У фіналі з ним він міг бути другим, що забезпечило б путівку на Олімпіаду, але умовного способу в спорті, на жаль, не буває. Щоправда, хоч і без ліцензії, але додому атлет може повертатися з високо піднятою головою, адже четверта сходинка (10,84 с), яку він посів у підсумку, того варта. Переміг і повторив рекорд змагань та найкращий результат сезону в Європі серед юнаків Крістоффер Гарі з Данії (10,68 с).
 
Фінал дівчачої 100-метрівки пройшов без українок. Виграла його полька Єва Свобода (11,66 с). У першому колі Анастасія Бризгіна подолала дистанцію за 12,36 с, а Ірина Скитська – за 12,40 с.
 
Ірина Племянник фінішувала дев’ятою з бігу на 2000 метрів з перешкодами (7.12,88 хв). Перемогла з рекордом змагань італійка Ніколе Рейна (6.42,15 хв). Яна Северин у секторі для метання списа також була дев’ятою (48,39 м).
 
Олександр Жолоб фінішував восьмим зі спортивної ходьби на 10000 метрів (48.28,04 хв). Едуарда Забуженка було дискваліфіковано.
Попередня статтяДень народження святкує Анатолій Бондарчук!
Наступна статтяУ Баку завершився європейський відбір на юнацьку Олімпіаду