Юніорський чемпіонат світу. На підступах до особистих рекордів

243
В Юджині стартував юніорський чемпіонат світу. Боротися за нагороди до США завітали 1540 атлетів зі 167 країн. Серед них і 22 українці.

 
У ранковій програмі першого дня змагань атлети медалей не розігрували, натомість виборювали право вийти до наступного кола. Змагання також розпочали багатоборці. Україна в цій дисципліні представлена однією учасницею – Риммою Гордієнко. Нещодавно ця юна дівчина вже спробувала сили в компанії визнаних майстринь семиборства під час Кубка Європи (І ліга). «Це був новий досвід для мене. Змагатися з дорослими атлетами, багато з яких входять до світової еліти, було зовсім інакше, ніж з однолітками. Але це було цікаво й корисно», – розповідала Римма після повернення з Португалії.
 
Шлях на юніорському чемпіонаті світу для семиборок розпочався зі 100-метрівки з бар’єрами. Подолавши дистанцію за 14,50 с, Гордієнко фінішувала п’ятою в забігу і 16-ю у підсумку.
 
У секторі для стрибків у висоту Римма чіплялася за кожну спробу. З третього разу вона долала 1,70 і 1,73 метри і максимально підібралася до особистого рекорду – 1,76 м. Але повторити особисте досягнення в Юджині не вдалося. Після двох видів семиборства українка піднялася на десяту позицію (1800 очок).
 
Лідером після двох видів стала британка Морган Лейк. Її стрибок на 1,94 метри став найкращим у світі за всю історію змагань семиборок у юніорській категорії. У вечірній частині програми на дівчат чекають змагання зі штовхання ядра та з бігу на 200 метрів.
 
На жаль, кваліфікації в ранковій програмі виявилися для українців невдалими. Півфінал з бігу на 110 метрів з бар’єрами пройде без наших представників. Ані Богдану Чорномазу (14,26 с), ані Максату Кандимову (14,53 с) не вдалося пробитися крізь перше коло.
 
Не побачимо в фіналі зі стрибків з жердиною і Марини Килипко, хоча дівчина була надзвичайно близькою до цього. Вона з третьої спроби подолала 4,00 м. Невдача спіткала її на висоті офіційного особистого рекорду, 4,10 м. Проте, як показала кваліфікація, для її проходження вистачило б і взятих Мариною чотирьох метрів, от тільки кількість витрачених спроб зіграла з нашою спортсменкою злий жарт.
 
Вечірня частина програми чемпіонату розпочнеться о 3:30 ночі. Пряма трансляція – на сайті XSPORT.
Фото Віктора Ковальчука, для ФЛАУ