Юніорський чемпіонат світу. «Українські» кваліфікації

232
Альона Шамотіна (с)ФЛАУ
Альона Шамотіна (с)ФЛАУ
Першим переможцем юніорського чемпіонату світу-2014 став Джошуа Кіпруі Чептегей з Уганди. Дистанцію 10000 метрів він подолав за 28.32,86 хв і попри всі старання кенійців залишив тих позаду.

 
Елвіс Кіпчоге Чебой попри відчайдушні спроби випередити Чептегея залишився другим (28.35,20), а «бронзу» виграв його співвітчизник Ніколас Мборото Косімбей (28.38,68).
 
Проте увага більшості українців була прикута до нашого спортсмена, Миколи Нижника. Боротися за перші позиції у такій компанії і на такій дистанції було надзвичайно складно. Розуміючи це, Нижник з перших метрів намагався триматися в середині групи. У підсумку він фінішував 26-м з 38 учасників (31.27,03 хв). Трьом атлетам не вдалося завершити дистанцію.
 
***
 
Надзвичайно цікавим обіцяє стати фінал з метання молота. Для проходження кваліфікації дівчатам було достатньо результату 59,50 м, але відразу дев’ять атлеток відправили снаряд за 60-метрову позначку. Серед них і українка Альона Шамотіна.
 
До США Шамотіна їхала лідером світового юніорського сезону і підтвердила статус фаворитки змагань уже в першій спробі (64,78 м). Одна з головних суперниць нашої спортсменки, угорка Река Дьюрац, була другою (63,73 м). У норвежки Беатріс Недберг Ллано третя сходинка в кваліфікації і національний юніорський рекорд (63,67 м). Фінал відбудеться в ніч з 23 на 24 липня, о 3:30 за київським часом.
 
24 липня, о 5:05 ранку вболіватимемо також за Марину Бех. У перший день змагань українка подолала кваліфікацію зі стрибків у довжину. Найуспішнішою для Марини була друга спроба на 6,03 м. Саме вона й дозволила їй вийти в основне коло змагань.
 
Кваліфікацію зі стрибків у довжину з національним юніорським рекордом Норвегії виграла Надіа Акпанаасса (6,39 м).
 
Відмінно виступив у першому колі з бігу на 400 метрів Олексій Поздняков. Наш атлет вирішив не розраховувати на долю й доклав усіх зусиль для того, щоб напряму потрапити до півфіналу. Для цього йому було необхідно фінішувати серед перших трьох у своєму забігу. Українець з цим завданням упорався, ставши в ньому третім з особистим рекордом (47,18 с).
 
Півфінал за участю Позднякова відбудеться 24 липня, о 4:45 ранку. Вихід до фіналу гарантує потрапляння до числа перших двох у кожному з забігів. Ще двох атлетів доберуть за часом.
 
Римма Гордієнко після чотирьох видів семиборства посідає 13-ту сходинку (3265 очок). Після ранкових 100-метрівки з бар’єрами та стрибків у висоту, у вечірній частині програми українка штовхнула ядро на 12,19 м і подолала 200-метрівку за 26,07 с.
Фото Віктора Ковальчука, для ФЛАУ
Попередня статтяЮніорський чемпіонат світу. На підступах до особистих рекордів
Наступна статтяДо уваги ЗМІ! Прес-конференція чемпіонату України з легкої атлетики