Юніорський чемпіонат світу. Прев’ю третього дня змагань

223

 
Програма третього дня чемпіонату обіцяє стати також надзвичайно насиченою й цікавою. Її відкриють юніорки кваліфікацією з метання диска. Група А, в якій виступить Тетяна Юр’єва, почне змагання о 20:00 за київським часом. Група В, до якої потрапила Карина Чередниченко, – о 21:20. Кваліфікаційний норматив у цій дисципліні – 52,00 м. Якщо 12 атлеток не виконають його, то учасниці основного кола змагань визначатимуться за найкращими результатами.
 
О 20:22 за вихід до фіналу з бігу на 3000 метрів з перешкодами боротиметься Євгенія Прокоф’єва. Формула виходу – по п’ять перших атлеток з кожного забігу плюс п’ять за часом. Євгенія потрапила до другого забігу.
 
О 20:15 почнеться кваліфікація зі штовхання ядра. Україну представить Павло Драч. Для виходу в основне коло змагань йому необхідно буде показати результат 19,25 м. У разі невиконання нормативу 12-ма атлетами, їх добиратимуть згідно з результатами у кваліфікації. Павло виступить у групі А. Фінал у цій дисципліні відбудеться о 4:05 ранку, 25 липня.
 
У секторі для метання молота виступить два українці. Артем Полешко змагатиметься в групі А о 20:30, Володимир Мисливчук – у групі В о 22:00. Кваліфікаційний норматив – 74,50 м або 12 найкращих за результатами.
 
О 22:05 у боротьбу включиться Анна Красуцька. Вона змагатиметься за вихід до основного кола з потрійного стрибка й виступить у групі А. Кваліфікаційний норматив – 13,30 м або 12 найкращих за результатом.
 
О 22:45 почнеться перше коло з бігу на 400 метрів з бар’єрами. Другий забіг, до якого потрапила українка Тетяна Мельник, відбудеться о 22:51. Для виходу до півфіналу їй потрібно фінішувати у числі перших чотирьох або добиратися за часом. За цим показником у наступне коло виходить ще чотири атлетки.
 
О 5:05 ранку Катерина Климюк бігтиме у півфіналі 400-метрівки. До фіналу вийдуть по дві перші атлетки з кожного забігу, ще двох доберуть за часом.
 
О 6:15 ранку медалі на дистанції 3000 метрів розіграють юніорки. Вболіватимемо за українку Наталію Солтан. Усього на старт вийдуть 18 спортсменок.
 
Слідкувати за онлайн-трансляцією всі бажаючі зможуть на сайті XSPORT.
Попередня статтяАльона Шамотіна – чемпіонка світу серед юніорок!
Наступна статтяЧемпіонат України. Коли мрії стають реальністю