Юніорський чемпіонат світу. Вечірня програма третього дня

269
У третій день юніорського чемпіонату світу розіграли дев’ять комплектів медалей. В одному з фіналів брала участь і українка. Наталія Солтан фінішувала 13-ю з бігу на 3000 метрів, при цьому встановивши особистий рекорд – 9.26,58 хв. Перемогла фаворитка змагань, американка Мері Кейн. Вона стала єдиною, хто вибіг з дев’яти хвилин – 8.58,48 хв.

 
Не вдалося пробитися до фіналу з бігу на 400 метрів Катерині Климюк. З результатом 54,63 с вона стала четвертою в забігу й 15-ю за підсумками півфіналів.
 
Світовим юніорським рекордом завершився фінал з бігу на 110 метрів з бар’єрами. Француз Вільгем Белосьян подолав дистанцію за 12,99 с і став першим юніором, якому вдалося розміняти 13 секунд. До цього найкраще досягнення планети дорівнювало 13,08 с і належало американцеві Вейну С.Девісу ІІ. Пробігти швидше вдалося не лише французу, а й ямайцю Тайлеру Мейсону. У нього 13,06 с, які стали рекордом континенту.
 
Після трьох днів чемпіонату Україна з одним «золотом» посідає восьму сходинку в медальній таблиці. Лідирують кенійці (вісім медалей – дві золоті, дві срібні й чотири бронзові). У американців на дві «бронзи» менше. Британці йдуть третіми (два «золота» й одна «бронза»).
 
Послідкувати за перипетіями боротьби в третій день юніорського чемпіонату світу всі бажаючі зможуть о 14:30 на телеканалі та сайті XSPORT.
Фото Віктора Ковальчука, для ФЛАУ
Попередня статтяЮніорський чемпіонат світу. Успіхи українок у кваліфікаціях
Наступна статтяЮніорський чемпіонат світу. Прев’ю четвертого дня змагань