Чемпіонат Європи. Перший день, ранкова програма

280
У Цюриху стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики. Першими бігові доріжки в змагальних умовах випробували десятиборці. Олексій Касьянов подолав 100-метрівку за 10,92 с і після першого виду посідає п’яту сходинку з 878 очками. Лідирує німець Ріко Фраймут (10,71 с – 926 очок).

 
Проте для України змагання почалися ще до початку чемпіонату і поза стадіоном. На жаль, у Цюриху на коронній дистанції 100 метрів з бар’єрами не виступить лідер нашої команди Анна Плотіцина. Цього року на командному чемпіонаті Європи Анна встановила особистий рекорд (12,93 с) і потрапляла до команди на чемпіонат Європи. Проте після подачі заявки підтвердження на допуск до змагань через систему Arena не надійшло. Попри докладені зусилля Анну не було допущено до змагань. У Цюриху, після технічного засідання, Федерацією легкої атлетики України було подано протест на таке рішення, проте його було відхилено.
 
Тим часом Україна отримала першу фіналістку чемпіонату Європи. Нею стала ще зовсім юна Наталія Прищепа. Наталія потрапила до другого і, як з’ясувалося згодом, сильнішого забігу на 1500 метрів. Чотири атлетки, які не потрапили до фіналу напряму, добралися за часом саме з нього. Серед них була й українка (4.11,42 хв – 8-й результат).
 
 
Зовсім трішки для виходу до фіналу не вистачило Анні Міщенко. Харків’янка фінішувала п’ятою у своєму забігу, проте щоб добратися за часом їй забракло лише двох позицій (4.14,24 хв).
 
Відразу два півфіналіста чемпіонату Європи в України з бігу на 400 метрів з бар’єрами. І Станіслав Мельников, і Денис Нечипоренко фінішували у своїх забігах п’ятими. Напряму до наступного кола змагань виходили по чотири атлети, але наші хлопці зуміли добратися за часом. У Нечипоренка – 50,63 с, у Мельникова – 50,72 с (найкращий результат сезону).
 
 
Наталія Погребняк і Олеся Повх бігтимуть у півфіналі 100-метрівки. Формула виходу до наступного кола тут була така ж, як і на 400 метрів з бар’єрами у чоловіків, – четверо перших з кожного забігу і ще четверо за часом. Погребняк упевнено фінішувала третьою (11,37 с). Повх була п’ятою, але з виходом до півфіналу за часом українка не мала жодних проблем – 11,43 с.
 
Ганна Шелех була змушена знятися зі змагань зі стрибків з жердиною. Причиною став біль у нозі, який спортсменка відчула під час розминки.
 
Триває кваліфікація з метання списа в групі В серед жінок. Ганна Гацько-Федусова виступала в групі А й не зуміла виконати кваліфікаційний норматив (57,50 м). На жаль. уже зараз можна стверджувати, що вийти до основного кола змагань українці не вдасться і за кращим результатом. У першій спробі Ганна показала 53,81 м. Дві наступні були невдалими. З даним показником Гацько-Федусова не потрапляє до 12-ки найсильніших.
 
Тривають і змагання десятиборців. Олексій Касьянов у третій спробі в секторі для стрибків у довжину приземлився на позначці 7,64 м, чим покращив своє турнірне становище, перемістившись на третю сходинку (1848 очок). Лідирує німець Кай Казмірек (1897).
 
На морально-вольових завершував дистанцію 3000 метрів з перешкодами Вадим Слободенюк. 8.43,99 хв для виходу в фінал було недостатньо.
 
 
Віталій Бутрим за часом (46,30 с) потрапив до півфіналу з бігу на 400 метрів. На жаль, повторити успіх товариша по команді не вдалося Євгену Гуцолу (46,96 с).
 

 

Ранкову програму десятиборців завершували змагання зі штовхання ядра. У другій спробі Олексій Касьянов показав свій найкращий результат у сезоні – 14,66 м. У підсумковому протоколі після трьох видів він третій (2617 очок). У німців Артура Абеле і Кайя Казмірека по 2644 і 2626 очок відповідно.

 

На жаль, не побачимо в основному колі змагань з потрійного стрибка Віктора Кузнецова. В кваліфікації наш атлет показав 15,94 м.

 
Коментарі Ганни Шелех, Віктора Кузнецова і Вадима Слободенюка читайте незабаром на сайті ФЛАУ.
 
Новина доповнюється, не забувайте оновлювати сторінку.
Попередня статтяЧемпіонат Європи-2014. Прев’ю першого дня
Наступна статтяРуслан Дмитренко: «Не звертаю увагу на рейтинги. Ходять не вони, а атлети»