Сергій Смелик: «Цілеспрямовано готувалися встановлювати рекорди на чемпіонаті Європи»

371
Сергій Смелик поставив «бронзову» крапку в програмі четвертого дня чемпіонату Європи, фінішувавши третім на дистанції 200 метрів з особистим рекордом (20,30 с). Попереду українця були лише британець Адам Джемілі (19,98 с) і француз Крістоф Леметр (20,15 с).

 
Медаль Смелика з бігу на 200 метрів стала лише другою за всю історію незалежної України на цій дистанції серед чоловіків. До нього, 20 років тому, «срібло» вигравав Владислав Дологодін.
 
Сергію, встановлювати особисті рекорди на чемпіонатах світу й Європи, схоже, стає приємною традицією? – запитую в Сергія після фіналу.
 
Ми цілеспрямовано готувалися до цих змагань, так планували наші тренування, щоб саме на них показати найвищі результати. Якщо в мене будуть хороші турніри цього року, хто знає, можливо, вдасться ще поліпшити рекорд.
 
Побачивши після фінішу на свій час на екрані, більше зраділи особистому рекорду чи все ж нагороді?
 
Сьогодні я виграв дуже приємну й важливу для мене й команди медаль. Не так часто чоловіки-спринтери це роблять. Після фінішу, мабуть, більше все ж радів медалі. Якщо імена тих, хто розігруватиме перше й друге місця, були відомі, то за третє точилася шалена конкуренція. За спиною були такі орли, які вчепляться і відпускати точно не захочуть. Я орієнтувався на італійця Дієго Марані, він швидко біг у півфіналі. Але після віражу я лідирував, і на прямій вже повискакували найсильніші.
 
На чемпіонаті Європи ви всі три кола бігли в одному забігу з Рамілем Гулієвим. Певно, вже й самі жартували з цього?
 
Ми так жартуємо весь літній сезон. Наш перший спільний старт цього року, також на 200 метрів, був на міжнародних змаганнях у Чехії. Мене поставили на першу доріжку, Раміля – на шосту. Він пару сотих виграв, зробив рахунок 1:0 на свою користь. На командному чемпіонаті Європи йому знову дають хорошу доріжку, мені – другу. Я йому знову програю дві сотих. Він сміється, що вже 2:0. «Чекай, Раміле, – кажу. – Попереду чемпіонат Європи». І так! В Цюриху рахунок став 3:2 на мою користь.
 
А взагалі-то хочу сказати, що сьогодні такий чудовий день для України! У нас повний чоловічий комплект медалей: Богдан Бондаренко виграв «золото», в Андрія Проценка «срібло», у мене – «бронза». І прикрасила його ще однією срібною нагородою Ольга Земляк.
 
Для вас чемпіонат Європи не завершується, адже попереду виступ в естафеті?
 
Так, уже завтра вийду на старт естафети 4х100 метрів. Ми досить багато працювали над нею. Тепер спробуємо показати максимум того, на що здатні.
Попередня статтяЧемпіонат Європи-2014. Українці оформили переможний дубль зі стрибків у висоту
Наступна статтяЧемпіонат Європи-2014. Українські медалі й світовий рекорд від француза