Чемпіонат Європи-2014. Українці оформили переможний дубль зі стрибків у висоту

271
Завершальна стадія фіналу чемпіонату Європи зі стрибків у висоту нагадувала чемпіонат України. «Золото» під дощем розігрували Богдан Бондаренко й Андрій Проценко.

 
Вперед виходив то один, то інший атлет. Їхні тактичні ігри навіть змусили посміхатися тренерів, Віктора Бондаренка й Геннадія Зуєва. Переможцем з цієї дуелі вийшов Богдан (2,35 м). В Андрія – 2,33 м. Після перемоги Бондаренко виконав одну спробу на 2,43 м, але вирішив не продовжувати далі.
 
«Емоції й самопочуття хороші. Дещо засмутив дощ, оскільки цілий рік готуєшся до змагань, а він так чи інакше трішки вибиває з колії. Хотілося стрибати вище, проте золота медаль чемпіонату Європи – теж хороший результат, – каже Богдан. – Було б символічно встановити рекорд континенту на чемпіонаті Європи. Але вирішив не продовжувати змагання після першої спроби на 2,43 метри. Погода не надто цьому сприяла, та й певний дискомфорт у стопі теж відчував».
 
«Початок змагань мені дався дещо складно, лише з третьої спроби взяв 2,26 метрів. Погода особливо й не відчувалася, просто не відразу пристосувався до покриття. Але швидко звик, – розповідає Андрій. – Не взявши з першої спроби 2,35 метрів, вирішив перенести висоту. «Срібло» мені вже було гарантовано, потрібно було рухатися далі. Відчував, що мені під силу подолати 2,37, але сьогодні не склалося».
 
На наступний виступ українців довго чекати не доведеться. Богдан Бондаренко виступить на етапі «Діамантової ліги» в Бірмінгемі (24 серпня), а Андрій Проценко стрибатиме на міжнародних змаганнях в Еберштадті (22 серпня).
Попередня статтяОльга Земляк: «Зробила хороший подарунок до Дня народження тренера»
Наступна статтяСергій Смелик: «Цілеспрямовано готувалися встановлювати рекорди на чемпіонаті Європи»