Людмила Оляновська: «Буду старатися розвити успіх»

247

У серпні 2014 року на чемпіонаті Європи, який приймав Цюріх, першу медаль для України здобула Людмила Оляновська. Це була перша доросла першість континенту для спортсменки, тому й досягнення – «срібло» зі спортивної ходьби на 20 км – більш ніж важливе.

 

 

Як стало відомо, зараз Людмила бере участь в навчально-тренувальному зборі в Мукачевому, де ми її знайшли і поставили кілька питань.
 
– Людо, які ваші відчуття після першої медалі чемпіонату Європи серед дорослих?
 
– Почуваюся дуже добре, я задоволена результатом в Цюріху, та й взагалі минулим сезоном. Але тепер всі думки спрямовані на рік наступний і підготовку до нього.
 
– Тож ви вже почали підготовку.
 
– Так, з 23 жовтня до 5 листопада беру участь в НТЗ в Мукачевому. Можу сказати, що збір пройшов спокійно, у тихому ритмі і був спрямований на відновлення.
 
Але під час нього я все ж взяла участь в змаганнях, а саме у Кубку України – 1 листопада мені підкорилося найвище досягнення України – 41:42,5 хв. – на дистанції 10 км.
 
– Вітаємо вас з ним! Зрозуміло, що це лише початок шляху, тому розкажіть нам, до яких змагань 2015-го готуєтесь особливо?
 
– В першу чергу це, звісно, Кубок Європи, що відбудеться в Івано-Франківську. Крім того, можливо, візьму участь в чемпіонаті Європи серед молоді. Це буде останній рік по віку, але точно ми ще не вирішили, чи позмагаюсь там.
 
А найголовнішим стартом, як і для всіх атлетів, буде чемпіонат світу в Китаї.
 
– Чи відомо, де саме готуватиметесь до цих стартів?
 
– 13 листопада разом з численною делегацією легкоатлетів поїдемо на НТЗ до турецької Анталії, на грудень запланований збір в Закарпатті. Раніше в цей час ми були на зборах у Криму, але зараз вимушені змінювати традиції і зберемося в Виноградово. Там майже ніколи не буває снігу і умови для підготовки добрі. З січня готуватимемось у середньогір’ї, але де саме, поки сказати не можу.
 
– Тобто плани на майбутній сезон у вас дуже серйозні?
 
(Посміхається). В будь-якому разі буду старатися розвити успіх, що прийшов в 2014 році.
Попередня статтяСергій Бубка та Ігор Гоцул відвідали Алжир
Наступна статтяРатифіковані національні рекорди України