Кому нагороди, а кому – догана. Про рішення Виконкому докладно

248

На Виконкомі ФЛАУ було прийнято низку важливих рішень. Про особовий склад збірної на чемпіонат Європи з кросу та зміни у календаріми вже писали, тож в цій публікації зосередимось на інших.

 

 

Так, на Виконкомі було також затверджено кількісний склад збірної команди України на участь зимовому Кубку Європи з метань, що пройде 14-15 березня 2015 року в португальській Лейрії. Загальна кількість команди складе 24 особи: 16 атлетів (молодь, чоловіки – 4, молодь, жінки – 4, чоловіки – 4, жінки – 4), 8 представників тренерського складу.
 
Було затверджено й рейтингову систему національної збірної, розроблену держтренером Ігорем Ліщинським й обговорювану і на нашому сайті, і на сторінці ФЛАУ в соцмережі – з деякими змінами, запропонованими в ході цього обговорення.
 
Відбулися деякі зміни в календарі, а також умови, за яких ФЛАУ надасть дозвіл на перехід до Всеросійської федерації легкої атлетики Віри Ребрик, Рустема Дремеджи, Олексія Сокирського, Валерії Мари, Руслана Перестюка, Євгена Семененка та Альони Бєлякової. За згодою сторін таку можливість атлети отримають після повної виплати затвердженої компенсації згідно правил та конституції ІААФ.
 
Серед інших було розглянемо питання про неспортивну поведінку атлетів Олександра П’ятниці та Олексія Казаніна, але про повний перелік санкцій можна буде говорити трохи згодом, про що ми повідомимо додатково.
 
На пост головного тренера зі спринту комісія атлетів запропонувала кандидатуру Віктора Бризгіна. Нагадаємо, що на минулому Виконкомі його члени рекомендували на цей пост Ірину Ольховникову. Тож держтренеру Ігору Ліщинському запропоновано винести кінцеве рішення з урахуванням зазначених вище пропозицій.
 
Затверджено за основу критерії відбору збірних команд на міжнародні змагання 2015 року, які було розіслано до профільних комітетів та комісій, представникам регіональних ФЛА для ознайомлення та доопрацювання.
 
На «Курси стартерів», що пройдуть 5-6 грудня в Москві (Росія), поїде Сергій Руденко з Кіровоградської ФЛА, а кандидатом на посаду члена Ради ЄА, яких будуть обирати 10-11 квітня 2015 року в словенському Бледі, Виконком затвердив Ігора Гоцула.
 
Видатний вклад в розвиток легкої атлетики в країні, за що щорічно нагороджує ЄА представників національних федерацій, з української сторони на думку Виконкому внесла Ірина Ліщинська.
 
Також ухвалено надання регіональним федераціям легкої атлетики гранту в розмірі 4 тисячі гривень – вимогою отримання гранту є відповідність основним критеріям рейтингової системи РФЛА.
 
Атлетці Валентині Ляшенко дозволено брати участь у змаганнях під егідою Федерації легкої атлетики Грузії. Крім того, до ФЛАУ звернувся начальник управління з питань фізичної культури та спорту Маріупольської міської ради з клопотанням про матеріальну допомогу для придбання протезу після хірургічного втручання для Федора Володимировича Панкратова. Було вирішено розповсюдити цю інформацію через проект «Адресна допомога ФЛАУ», а також всіма іншими доступними засобами.
 
Останнім рішенням було те, що наступний Виконком пройде 28 січня 2015 року в Запоріжжі.

 

Попередня статтяУвага! Зміни в календарі ФЛАУ на 2015 рік
Наступна статтяЮлія Левченко: «Вирішила складати іспити до спортивного вишу»