Провідні українські легкоатлети представили нову колекцію одягу Nike

398
Олімпійські ігри, чемпіонати та Кубки Європи і світу… На всі ці змагання українські легкоатлети виходять у національній формі Nike. Саме цей гігант спортивної індустрії вже протягом багатьох років є офіційним спонсором Федерації легкої атлетики України. Не дивно, що саме наші провідні спортсмени взяли участь у презентації нової колекції одягу для бігу The Nike Flash Pack.

 
Участь у презентації нової колекції Nike узяли чотири провідні українські легкоатлети: Анна Рижикова, Анна Міщенко, Сергій Смелик і Віталій Корж.
 
 
Анна Рижикова народилася і тренується в Дніпропетровську. Її коронна дистанція – 400 метрів з бар’єрами. На ній вона пройшла шлях від чемпіонки Європи-2011 серед молоді до переможниці командного чемпіонату Європи-2014, бронзового призера чемпіонату Європи-2012 і фіналістки чемпіонату світу-2013.
 
«Спорт – це спосіб життя. Завдяки йому постійно хочеться перемагати і не зупинятися на досягнутому», – вважає Анна.
 
Аня у складі естафетної команди 4х400 метрів перемагала на командному чемпіонаті Європи-2014 і була четвертою на Олімпійських іграх-2012. Квартет дівчат з її участю також вигравав «срібло» чемпіонату Європи-2014, юніорського чемпіонату світу-2008 і молодіжного чемпіонату Європи-2011.
 
«Щоб домогтися результатів, потрібно любити спорт. Вкладати в нього все і повністю присвятити себе досягненню мети. Для професійного спортсмена це суміш індивідуальних і патріотичних почуттів. Адже ті відчуття, коли ти піднімаєшся на п’єдестал під звуки гімну твоєї країни, не передати словами», – каже Анна.
 
***
 
Сергій Смелик за останні два роки перетворився на справжню надію чоловічого «короткого» спринту в Україні.
 
«Змагання це дзеркало того, наскільки добре ти попрацював до них», – переконаний атлет.
 
На чемпіонаті світу-2013 Сергій пробився в півфінал, а рік потому, на чемпіонаті Європи в Цюриху, виграв «бронзу» з бігу на 200 метрів. Ця медаль стала лише другою за всю історію незалежної України на цій дистанції серед чоловіків.
 
«Головне – не поспішати досягати результатів. Методична робота, вміння ставити реальні цілі – це те, що допомагає професійному зростанню спортсмена. Я зайнявся легкою атлетикою досить пізно, після вступу до педагогічного університету. Однією зі складових мого професійного зростання стало те, що тренер ставив перед нами реальні цілі. Перемоги стимулюють, мотивують тебе більше, ніж завищена мета, яку складно досягти», – пояснює Сергій.
 
В успіхах чоловічої естафетної команди 4х100 метрів заслуга Смелик також велика. На першому в історії чемпіонаті світу з естафетного бігу (Багами, 2014) наш квартет з Сергієм в його складі повторив національний рекорд України і виграв ліцензію для участі в чемпіонаті світу-2015. А роком раніше наша команда стала переможцем Всесвітньої Універсіади.
 
«Моїми кумирами найчастіше були люди, які бігли швидше за мене на змаганнях. Не важливо, на чемпіонаті якого рівня. Те відчуття, коли ти біжиш швидше людини, на яку рівнявся у минулому, є величезним стимулом для зростання і досягнень, – каже він. –Спорт повинен приносити задоволення. Приємні емоції, які ти отримуєш, – це головний стимул як для професійних спортсменів, так і для любителів».
 
***
 
Анна Міщенко живе і тренується в Харкові, спеціалізується з бігу на 1500 метрів. На Олімпійських іграх-2008 в Пекіні Анна пробилася до числа фіналісток.
 
«Я тренуюся шість разів на тиждень по два рази на день. Але вся праця, вся завзятість варті того, щоб побувати на Олімпіаді. Це той вибух емоцій, про який мріє кожен спортсмен», – запевняє Анна.
 
У 2010 році Анна з рекордом змагань перемогла на командному чемпіонаті Європи, у 2011-му виграла «срібло» Всесвітньої Універсіади, а в 2012-му – бронзову медаль чемпіонату Європи.
 
«У якийсь момент спорт стає твоїм життям. Це як наркотик: ти не хочеш зупинятися на досягнутому, і навіть під час відпочинку виникає гостре бажання займатися», – розповідає вона.
 
Після сезону-2012 Анна присвятила рік родині, народила доньку Олександру, а в 2014-му знову повернулася на бігову доріжку, зуміла пробитися до складу команди для участі в чемпіонаті Європи та активно готується до своєї чергової Олімпіади – в Ріо-де-Жанейро-2016.
 
«Я б хотіла, щоб моя дитина теж була спортсменом. Спорт виховує особистість, формує характер, дисциплінує тебе. Це дуже важливо в сучасному світі», – переконана Анна.
 
***
 
Віталій Корж живе і тренується в Сумах, спеціалізується з бігу на 100 і 200 метрів. У складі чоловічої естафетної команди 4х100 метрів виграв Всесвітню Універсіаду-2013.
 
«Перемога на Всесвітній Універсіаді була одним з найбільш емоційних моментів у моєму житті, – пригадує Віталій. – Перемога нашої команди була сюрпризом для багатьох. Але віра в себе, вміння працювати в команді, відчувати відповідальність за показники команди приносять свої результати».
 
У 2014 році, на першому в історії чемпіонаті світу з естафетного бігу, наш квартет з Віталієм у складі повторив національний рекорд України і виграв ліцензію для участі в чемпіонаті світу-2015. Віталій займає активну позицію і поза біговими доріжками. Зокрема, він є членом Комісії атлетів ФЛАУ.
 
«Спорт дисциплінує, стимулює досягати більшого», – зазначає Віталій.
 
***
 
Нова колекція одягу Nike гарантує комфорт, видимість у темноті і захист від несприятливих погодних умов.
 
The Nike Flash Pack пропонує водонепроникність і відображення світла на 360°. Колекція включає в себе одні з найпопулярніших бігових кросівок: нові Nike Air Zoom Structure 18, Nike Free 5.0, Nike LunarGlide 6 і Nike Air Zoom Pegasus 31. Малюнок, який відбиває світло, вгорі кросівок зроблений зі щільної тканої сітки або оброблений міцним водовідштовхувальним (DWR) покриттям, щоб допомогти бігунам залишатися сухими. Елементи, які відбивають світло, покращують видимість в умовах поганого освітлення. Nike Flash Tight забезпечує видимість, а матеріал Dri-FIT виводить вологу на поверхню, зберігаючи сухість і комфорт від старту до фінішу.
 
Приєднуйтесь і ви до занять легкою атлетикою! Разом з новою колекцією одягу і взуття Nikeсніг більше не стане вам на перешкоді до занять бігом, і ваше улюблене заняття навіть узимку приноситиме максимум комфорту і задоволення.
 
Дізнатися більше про нову колекцію ви зможете на офіційній сторінці Nike Running в Україні. А переглянути фотографії Анни Рижикової, Анни Міщенко, Сергія Смелика і Віталія Коржа в колекції The Nike Flash Pack ви можете на офіційній сторінці ФЛАУ у Facebook.