Віта Паламар: «Стрибати аби як не хочеться»

314
Висотниця Віта ПАЛАМАР – наразі одна з найдосвідченіших українських легкоатлеток. Бронзова призерка чемпіонату світу-2008, фіналістка Олімпійських ігор в Сіднеї-2000 та Пекіні-2008, має у своєму активі стрибки за два метри. Вона мала стати прикрасою «Різдвяних стартів», загострити і без того високу конкуренцію у секторі для стрибків у висоту. Віта з’явилася в манежі КМШВСМ у п’ятницю, напередодні змагань. Розминалася у суботу вже безпосередньо перед самим стартом. А потім переодяглася у «цивільне», і у підсумковому протоколі напроти її прізвища залишилася позначка DNS.
 
Спочатку ми планували виступати, потім передумали. Нічого в цьому такого не має. Це було моє особисте рішення. Якщо виходити в сектор в моєму статусі, то необхідно показувати хороші стрибки. А зараз стрибки не зовсім точні, тому вирішили поки що не виступати.
 
– Чи означає це, що ви збираєтеся пропустити зимовий сезон?
 
– Зараз ми тренуємося, стрибаємо. Якщо я наберу певну форму, яку не соромно буде демонструвати на змаганнях, то я буду виступати. Якщо ні, то тоді, думаю, зиму пропущу. У нас з тренером не має ніяких чітких планів на зиму, просто відточуємо усі навики, які маємо.
 
– І коли плануєте визначитися?
 
– Навіть одне технічне тренування може дати позитивне рішення. А може і негативне. Я не можу поки що точно відповісти. Ми знаходимося в тренувальному процесі, а далі буде видно. Час ще є, щоб сказати – так чи ні.
 
– Що відчували зараз, коли дивилися, як змагаються дівчата?
 
– Я отримала величезне задоволення. По-перше, споглядаючи за стрибками дівчат, які прогресують, я бачу, що вже йде зміна. Тому що нещодавно був застій в українських стрибках у висоту, не було перспективної молоді. І мені було дуже ніяково від цього. А зараз я дивлюся, що дівчата ростуть, набираються сміливості, набираються спортивної агресивності. Я отримала сьогодні велике задоволення.