Віктор Грінюк: «У 2015-му в Києві плануємо реконструювати три легкоатлетичні арени»

242
Легкоатлетичні змагання «Різдвяні старти-2015», які 9-10 січня відбулися у Києві, стали дещо особливими.
Всі види програми вдалося провести в одному місці – манежі КМШВСМ, тоді як минулого року стрибки з жердиною та штовхання ядра проходили у Броварах. Проте недоліки все одно залишаються. Наприклад, ускладнило життя учасникам змагань відсутність роздягалень. Президент Федерації легкої атлетики Києва Віктор Грінюк стверджує, що питання завершення реконструкції манежу на Березняках – чи не найголовніше, яке стоїть зараз на порядку денному.
 
– На «Різдвяні старти» збирали обладнання по всім околицям. Для стрибків з жердиною яма у нас зараз вже своя, але стійки везли з Броварів. Бар’єри – частково з Броварів, частково «Атлета», частково наші. Загалом, збірна солянка. Але все одно краще, ніж минулого року. Тоді ми тільки в’їхали в цей манеж, і обладнання було ще менше. До кінця 2015-го плануємо повністю закрити питання і з обладнанням, і з роздягальнями. Сподіваємося на наше, будемо казати так, лоббі в Міністерстві сім’ї, молоді та спорту, двох заступників Міністра – президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула та першого віце-президента ФЛАУ Євгена Баженкова. Ми були вже з цим у Міністра Ігора Жданова. Нам пообіцяли допомогти, і ми намагатимемося, щоб тут було все найсучасніше. Ну і збираємося найближчим часом відвідати мера Києва Віталія Кличка з приводу продовження реконструкції манежу. Планували її закінчити ще в 2014-му, але через військові дії на це було фінансування.
 
 
– З манежем зрозуміло. Але ж і тренувальних та змагальних легкоатлетичних арен на відкритому повітрі у столиці не так вже й багато.
 
– У нас на цей 2015-й рік в плані закінчити реконструкцію стадіону «Піонер», це ДЮСШ №6. Також нам вдалося відібрати у забудовника майданчик колишнього стадіону «Русановець» на бульварі Давидова. Цей об’єкт також стоїть в реконструкції, треба його закінчити. Ось, у нас два таких об’єкти на сьогодні. Планів взагалі багато, але будемо робити все поступово. Закінчимо з цими стадіонами, з манежем, будемо рухатися далі.
 
– Які джерела надходження коштів?
 
– Їх три – київський міський бюджет, спонсори та наші зусилля, федераційні. Розуміємо, що буде не просто. Але, коли ми цей манеж починали реконструювати,  також не дуже вірили, що вдасться. І тим не менш зробили. Врешті решт не будемо забувати, що зараз у нас разом з київськими атлетами тренуються спортсмени з Луганська та Донецька. Жахливо, що через ситуацію на Сході вони не можуть готуватися на своїй землі. Але з іншого боку, для нас добре, що вони тут. На Донбасі дуже багато сильних легкоатлетів, і спільні тренування допомагають збагачуватися киянам. Сподіваюся, що наші гості також завдяки цьому додають у майстерності. Але насамперед для цього потрібні умови. І наше завдання зараз – їх створити.