Зі світу по нитці: новини Ріо-2016 та Токіо-2020

239
Круїзний лайнер Norwegian Getaway, який входить до десятки найбільших у світі, під час Олімпійських ігор-2016 буде пришвартований у Ріо-Де-Жанейро і виконуватиме функції готелю.
 
Корабель, довжина якого становить 325,7 метри, а водотоннажність – 145 тисяч тонн, знаходитиметься в порту в районі Маракана, недалеко від однойменного стадіону.
 
Він налічує 1995 номерів, отож при двомісному розміщенні може помістити близько чотирьох тисяч туристів. Корабель було спущено на воду лише минулого року, і поки що він здебільшого виконує круїзи по Карибському басейну. Скільки коштуватиме на Norwegian Getaway проживання під час Ігор-2016 не повідомляється. Але, наприклад, круїзи на цей рік на ньому пропонуються з розрахунку від 100 євро на добу за одну особу.
 
 
***
 
Японці нарешті склали собі ціну. Організатори літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор-2020 оголосили, за скільки хотіли б продати спонсорські пакети. Так, на самий престижний пакет «Золотий партнер» оголошено ціну 128 мільйонів доларів. Це – найзатребуваніший вид спонсорства серед великих компаній. І нібито вже є сім концернів, зацікавлених в подібному партнерстві. Серед них – один з японських автогігантів, телекомунікаційна корпорація та пивний бренд.
 
Буде ще два рівня спонсорства. Називатися «Офіційний партнер Токіо-2020» коштуватиме 51,1 мільйона доларів, а «Офіційний спонсор» – від 8,5 до 25,5 мільйона. Зараз тривають перемовини з декількома компаніями, і про підписання перших контрактів японці обіцяють оголосити вже цього місяця. Додамо, що Токійські Ігри виходять для спонсорів дорожчими, а ніж Лондонські (Coca-Cola тоді заплатила за «Золотий партнер» 100 мільйонів доларів), але дешевшими, ніж Пекін-2008 та Ріо-2016.
 
***
 
Олімпійський чемпіон та чемпіон світу з метання молота Кодзі Мурофуші очолив новий проект «2020 молодих атлетів». Його мета – заохотити молодих японців до виборювання права участі в Олімпійських іграх-2020, що відбудуться у Токіо. Мурофуші, якого минулого року було призначено директором цієї Олімпіади, свою роль щодо цього проекту бачить у наступному:
 
– Я маю надихнути молоде покоління на заняття спортом, заразити юнаків та дівчат ентузіазмом, пристрастю. Закликати зробити їх свій внесок в будівництво справедливого, рівноправного світу – завдяки силі спорту, який оселиться в їхньому серці. Ми сподіваємося, що користь, яку принесе новому поколінню проект «2020 молодих атлетів», стане однією з найбільших спадщин Токійської Олімпіади.
 
Підготовлено за матеріалами InsideTheGames.