Питання забезпечення фінансування ДЮСШ буде на особистому контролі керівництва областей

236
20 січня в Кабінеті Міністрів України за ініціативи Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова відбулася селекторна нарада із керівниками профільних підрозділів Обласних державних адміністрацій.

 

У нараді також взяли участь перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул, заступник Міністра-керівник апарату Євген Баженков, народні депутати України Денис Силантьєв, Олег Петренко, керівники ФСТ України та інші.

 

Зокрема, Ігор Жданов поставив перед керівництвом місцевих органів влади завдання взяти під особистий контроль питання забезпечення фінансування тих 534 ДЮСШ, які раніше фінансувалися Фондом соціального страхування, а тепер передані на місцеві бюджети.

 
Міністр зазначив, що в Україні діє 1567 спортивні школи, в яких займаються понад 570 тис. дітей. У минулому році від загальної суми їх фінансування 82% коштів на спортивні школи йшло з бюджетів області, міст та районів. Понад 13% коштів виділялось Фондом соцстраху та 5,8% – це позабюджетне фінансування. «Однак, тепер основне навантаження по утриманню спортивних шкіл лягає на місцеві бюджети, як і персональна відповідальність за їх збереження та функціонування на місцевих керівників. Більше повноважень, які передаються на місця в рамках політики децентралізації, означає і більшу відповідальність», – роз’яснив Ігор Жданов.
 
У свою чергу учасники наради із регіонів поінформували присутніх про розвиток ситуації на місцях та вжиті заходи. Підбиваючи підсумки наради, Міністр молоді та спорту України наголосив на основних питаннях, які потребують невідкладного вирішення, а саме:
 
1. Фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яке раніше здійснювалося із Фонду соцстраху – повинно відбуватися диференційовано і збалансовано, а саме покладатися не тільки на обласний бюджет, а й на районі та міські бюджети.
 
2. Питання фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл має перебувати під особистим контролем та є персональною відповідальністю керівництва кожного управління області.
 
3. Керівництву на місцях необхідно оперативно провести зустрічі із директорами і колективами ДЮСШ і роз’яснити ситуацію та план дій з їх подальшого фінансового забезпечення.
 
4. Будь-яка оптимізація та укрупнення ДЮСШ має здійснюватися виключно за погодженням із Міністерством молоді та спорту. При цьому, мають бути збережені, як вихованці так й тренерсько-викладацький склад шкіл.
 
5. До 23 січня 2014 р. управління молоді та спорту ОДА мають подати Міністерству детальний звіт про те, скільки ДЮСШ вже було переведено на фінансування із місцевих бюджетів, скільки планується та яким чином відбувається цей процес.
 
Підготовлено за матеріалами Міністерства молоді та спорту України.
Попередня статтяУ березні відбудуться Установчі збори Громадської ради при Мінмолодьспорту
Наступна статтяВітаємо з Днем народження дворазову олімпійську чемпіонку Людмилу Джигалову!