NIKE розпочав виготовлення олімпійської екіпіровки для українських легкоатлетів на Ігри-2016

213
Наприкінці минулого тижня президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав франкфуртський філіал компанії Nike, яка є офіційним партнером ФЛАУ. Під час візиту було вирішено декілька важливих питань.
 
– По-перше, і ми, і вони констатували, що дуже задоволені співробітництвом, – розповідає Ігор Гоцул. – Нам приємно, що Nike не тільки повністю виконує всі пункти підписаного рік тому контракту, але й надає нам додаткову допомогу. Наприклад, ця компанія підтримала юнацьку збірну України, яка брала участь у світовій першості у США – надала грант у розмірі 10 тисяч доларів. У свою чергу Nike в захопленні від того, які результати показували українські атлети у 2014-му році в їхньому екіпіруванні. У зв’язку з цим ми розмовляли про наше взаємне бажання розширити умови контракту, обсудили, в яких напрямах це може бути. І зараз очікуємо узгодження цих моментів центральним офісом Nike. Мова йде про якісь додаткові бонуси для української легкої атлетики.
 
– Компанії, які екіпірують провідні команди з різних видів спорту, час від часу вводять у спортивну форму якісь нові елементи, змінюють дизайн. Чи зазнає екіпіровка українських легкоатлетів найближчим часом якихось змін, принаймні зовнішніх?
 
– Це відбудеться вже зовсім скоро. За ескізами, які були нам представлені, ми затвердили олімпійську екіпіровку збірної України з легкої атлетики, в якій вона буде виступати на Іграх-2016 в Ріо-Де-Жанейро. Nike вже приступає до її виготовлення. Поки що цю форму ніде не можна побачити – відповідно з умовами контракту, її зовнішній вигляд буде сюрпризом для наших вболівальників. Єдине, що можу сказати, – вона сучасна, гарна і традиційно виконана у кольорах українського прапору.
 
– Поки що ви розповідали лише про позитивні аспекти цього співробітництва. Чи розглядалися під час зустрічі якісь проблемні моменти?
 
– Звичайно, вдосконаленню не має меж. Наприклад, ми домовилися про оптимізацію процесу отримання форми, упорядкували питання, пов’язані з логістикою, забезпеченням. Минулого року було декілька випадків, коли форма доставлялася прямо на змагання, що викликало для спортсменів певні незручності. Ми домовилися, що цього року Nike поставить всю екіпіровку для наших команд в Україну вже навесні. Таким чином, ми зможемо спокійно заздалегідь одягти атлетів, щоб надалі не відволікати їх перед стартами. 
Попередня стаття27 січня стартує командний чемпіонат України-2015 з легкої атлетики в приміщенні!
Наступна статтяЮлія Левченко – лауреат премії Junior Sports Awards у номінації «За волю до перемоги»