19 українців вже з путівками до Праги

239
У Сумах завершився чемпіонат України-2015 з легкої атлетики у приміщенні. В останній день змагань збільшилася кількість учасників, яким вдалося виконати норматив ФЛАУ для участі у чемпіонаті Європи.
 
Найзапеклішою боротьба за путівки на континентальну першість була у секторі для стрибків у висоту. Норматив у чоловіків тут складає 2 м 26 см, і до цієї позначки зуміли дійти три учасника. Дмитро Яковенко (Кіровоградська обл.) переніс на 2.26 свою третю спробу після того, як йому двічі не вдалося подолати 2.23. Проте, не взяв планку і тут, і з результатом 2.20 здобув бронзову нагороду. А боротьба за «золото» розгорнулася між чемпіоном світу-2005 Юрієм Крімаренком (вихованець бердичівської школи зараз представляє Київ) та Андрієм Ковальовим з Херсонської області.
 
Перші дві спроби для Юрія та Андрія на 2.26 виявилися не вдалими. А от с третьої обидва підкорили планку. Майже за таким самим сценарієм пройшло їхнє змагання на наступній висоті – 2.28. З однією відмінністю – Ковальов з третьої спроби взяв її, а Крімаренко вирішив перенести стрибок на 2.30. Проте, ця тактика результату йому не принесла. Після того, як Юрій припинив виступ, Андрій вирішив 2.30 не штурмувати, адже золота нагорода вже була у кишені.
 
Виходить, що норматив ФЛАУ у цьому виді виконали одразу троє спортсменів – окрім Ковальова та Крімаренка раніше на одному з закордонних стартів це зробив Андрій Проценко (2.33). Згідно з правилами, на чемпіонаті Європи у приміщенні в одній дисципліні одну країну у можуть представляти саме три атлети.
 
Остаточний склад команди, яка виступить 5-8 березня у Празі (Чехія) на чемпіонаті Європи у приміщенні буде оголошено за тиждень, після Кубку України (він відбудеться 20-21 лютого у Києві). Наразі нормативи ФЛАУ виконали 19 атлетів.
 
Повні результати змагань ви можете переглянути за ЦИМ посиланням. А на сторінці ФЛАУ у Youtube викладено відео усіх трьох змагальних днів чемпіонату України-2015 у приміщенні.
Попередня статтяЩе семеро атлетів виконали нормативи на чемпіонат Європи
Наступна статтяІгор Гоцул – в ефірі радіо «Ера-ФМ»