Дмитро Яковенко та Юлія Чумаченко виграли II етап Кубка України зі стрибків у висоту

250
28 лютого у Херсоні відбувся другий етап Кубка України зі стрибків у висоту – «Таврійські висоти». У змаганнях взяли участь понад 60 атлетів, які виявляли найкращих у п’яти вікових категоріях.
 
Як розповів офіційному сайту ФЛАУ керівник змагань Геннадій Зуєв, серед чоловіків основна боротьба за перемогу розгорнулася між Дмитром Яковенком з Кіровограда та місцевим висотником Віталієм Самойленком. Обидва атлети після того, як подолали 2 м 15 см, наступну висоту – 2.18 – пропустили. Потім Яковенко першим взяв 2.21, і Самойленко вирішив перенести дві свої останні спроби на 2.24. Проте ні Віталію, ні Дмитру, планка на цій позначці не підкорилася. Отож, Яковенко – перший (2.21), Самойленко – другий (2.15), третє місце посів харків’янин Ігор Григоров (2.15).
 
Серед жінок найкращою виявилася Юлія Чумаченко з Миколаєва – 1.80. «Срібло» з таким самим результатом здобула Дар’я Кучина (Херсонська обл.), «бронза» – у Тетяни Леонової з Харкова (1.75).
 
Додамо, що з об’єктивних причин у «Таврійських висотах» не взяли участь найсильніші вітчизняні стрибуни у висоту. Андрій Проценко, Андрій Ковальов, Юрій Крімаренко та Ірина Геращенко готуються до чемпіонату Європи у приміщенні, який вже наступного тижня відбудеться у Празі, а найкращі юніори напередодні у Могильові брали участь у матчевій зустрічі Білорусь – Україна.
 
Третій етап Кубку України зі стрибків у висоту – Меморіал Ігоря Ковпака – пройде 16 травня у Миколаєві.
 
Фото Валерія Білокрила
Попередня статтяЗ Днем народження Олександра Крикуна!
Наступна статтяПерша поразка від білорусів