Українські метальники вирушили до Португалії

289
Двома групами – у четвер та п’ятницю – провідні українські метальники вилетіли до Португалії, де 14-15 березня у місті Лейрія візьмуть участь в Зимовому Кубку Європи з метань.
 
Збірна України бере участь у цих змаганнях з моменту їх започаткування, і традиційно перебуває в лідерах. Амбіційні плани у команди і на нинішній Кубок Європи.
 
– Для метальників – це головний старт зимового сезону, – розповідає головний тренер збірної України з легкоатлетичних метань Анатолій Кончиц. – Практично усі провідні збірні та атлети Європи на ньому збираються, перші номери команд. І результати показуються на рівні літніх.
 
Ми беремо участь молодіжним і дорослим складом, максимальною кількістю атлетів – 16 (по одному в кожному виді). Особливі наші надії – на молодих спортсменів, адже у цій віковій групі у нас зібралася гарна команда. У хлопців це Микола Багач (ядро), Ігор Мусієнко (диск), Сергій Регеда, який встановив особистий рекорд у метанні молота на чемпіонаті України в Мукачево, та Максим Богдан – один з найсильніших метальників спису планети. Якщо команда виступить рівно, то має бути в призерах.
 
У дівчат також гарна команда. Тут у метанні молоту у нас чемпіонка світу серед юніорок Альона Шамотіна, переможниця юнацької Олімпіади-2010 у метанні спису Катерина Дерун, молоді Вікторія Савицька (ядро) та Карина Чередниченко (диск). Тут також, якщо дівчата рівненько виступлять, мають посісти високе місце.
 
Найсильніших веземо і у дорослій віковій групі. У чоловіків Віктор Самойлюк виступатиме у штовханні ядра, Олексій Семенов – у метанні диску, Євген Виноградов – у метанні молоту, а також один з найсильніших метальників спису у світі Олександр Ничипорчук. Ми сподіваємося, що деякі з цих атлетів зможуть у Португалії виконати нормативи для участі в чемпіонаті світу у Пекіні.
 
Жіноча команда також доволі рівна, у всіх є бажання показати гарні результати. Рекордсменка України в метанні спису Ганна Гацько-Федусова налаштована добре, виграла чемпіонат України в Мукачево. В метанні молота змагатиметься Новожилова Ірина, досвідчена Семенова Наталія – в метанні диска, та в штовханні ядра – Вікторія Клочко.
 
Перед від’їздом ми провели учбово-тренувальний збір на олімпійській базі в Конча-Заспі. Всі здорові та налаштовані на гарні результати.
 
– А що буде вважатися гарним виступом?
 
– Призові командні місця. Кубок Європи – це командні змагання. Тут кожен за себе, але й один за усіх, так що невдача одного може призвести до того, що вся команда постраждає. Проте, безумовно, сподіваємося і на особисті досягнення. У молодіжного складу у цьому році чемпіонат Європи, у дорослих спортсменів попереду і командний чемпіонат Європи, і чемпіонат світу у Пекіні. Зимовий Кубок Європи – один з етапів підготовки до цих стартів. Гарний виступ для атлетів буде – це показати результати на рівні особистих рекордів.
 
Повний склад збірної України на Зимовий Кубок Європи з метань дивіться за ЦИМ посиланням.
Пряма відеотрансляція Зимового Кубку Європи з метань – ТУТ.
Розклад змагань – ТУТ.
Попередня статтяДніпропетровські кросмени – найсильніші в Україні
Наступна статтяІгорю Гоцулу – 50!