Віра Крепкіна отримала Орден Княгині Ольги!

251
Чемпіонка Олімпійських ігор зі стрибків у довжину, дворазова чемпіонка Європи з легкої атлетики, член ради ветеранів спорту Віра Крепкіна отримала орден княгині Ольги ІІІ ступеню.
 
На урочисте вручення державних нагород, яке відбувалося ще в лютому, Віра Самуїлівна, на жаль, не змогла прийти за станом здоров’я та досить поважним віком – позаторік їй виповнилося 80 років. Тому вручити нагороду особисто до уславленої атлетки завітали представники Київської міської держадміністрації та Асоціації ветеранів спорту України.
 
Віра Самуїлівна Крепкіна – чемпіонка Олімпійських ігор та дворазова чемпіонка Європи з легкої атлетики зі стрибків у довжину. В 1960 році на XVII Олімпійських іграх у Римі вона здобула першу золоту медаль для збірної СРСР. Після 16 років виснажливої роботи у великому спорті Віра Самуїлівна пішла працювати дитячим тренером ДЮСШ «Локомотив», де займалися вихованці сирітського інтернату. Пам’ятаючи важке та бідне дитинство, олімпійська чемпіонка присвятила своє життя допомозі знедоленим дітям. Спільно зі своїм чоловіком вони виховували дітлахів, допомагали їм вступити до інститутів, отримати роботу, влаштувати життя.
 
Про роботу сім’ї Крепкіних у 1987 р. було знято документальний фільм «Не закривайте ваші двері». У 2001 році Віра Крепкіна перенесла важку операцію на суглобах, заново вчилася ходити. Указом Президента України від 22 січня 2015 року вона отримала орден княгині Ольги ІІІ ступеня, повідомляє прес-служба КМДА.