Старт сезону для зіркових студентів

236
11-13 травня у Харкові відбулися легкоатлетичні змагання у рамках XII літньої Універсіади України. Для деяких провідних вітчизняних атлетів вони були першим стартом у нинішньому літньому сезоні.
 
Героїня чемпіонату Європи-2015 у приміщенні Наталія Лупу з Хмельниччини виступала у двох індивідуальних видах. Свою коронну 800-метрівку Наталя виграла (2.05,46), а от на дистанції у двічі коротшій поступилася Вікторії Ткачук з Тернополя – 53,93 проти 53,13.
 
Харків’янка Наталія Погребняк (на фото) впевнено виграла і стометрівку (11,29, у забігу – 11,28), і фінал на 200 метрів – 23,04. А її «однокашник» Ігор Бодров у впертій боротьбі приніс золоту нагороду своєму ХДУФКу у короткому спринті з часом 10,46 секунди, тоді як у найближчих переслідувачів – сумчан Віталія Коржа та Сергія Смелика – результати 10,47 та 10,48 відповідно.
 
Щільно фінішували також фаворити у бігу на 400 метрів у чоловіків. Євген Гуцол у сумському дербі випередив на дві соті Віталія Бутрима – його переможний час 46,81.
 
Волинянин Максим Богдан у метанні спису більш ніж на два метри був кращим за найближчих переслідувачів – 79.43. Впевнено почували себе українські майстри стрибків у висоту. Киянка Ірина Геращенко з першої спроби брала усі позначки, а коли на 1.92 стала недосяжною для суперниць, виступи припинила. Так само, як перестав стрибати після доволі скромних для себе 2.20 Андрій Проценко, який у студентських змаганнях представляє Львів. 2 м 20 см підкорилися ще двом висотникам: Андрій Ковальов з Херсону розділив з Проценком перше місце, а житомирянин Віктор Лонський за спробами став третім.
 
Нагадаємо, що у студентському спорті головним стартом сезону є 28-а літня Всесвітня Універсіада, яка 3-14 липня відбудеться у Кванджу (Республіка Корея).
 
З повними результатами змагань з легкої атлетики XII літньої Універсіади України можна ознайомитися за ЦИМ посиланням. Фото- та відео-галерею змагань можна переглянути ТУТ.
 
Фото – http://kharkov-la.ru/