Чотирьом легкоатлетам НОК України призначив стипендії для підготовки до Ріо-2016

245
Комісія Національного олімпійського комітету України по роботі з тренерами та спортивними федераціями після детального розгляду пропозицій національних федерацій затвердила список з 32 спортсменів з 19-ти видів спорту, які щомісячно до 31 серпня 2016 року отримуватимуть персональні стипендії для підготовки до Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.
 
До списку стипендіатів, які отримуватимуть щомісяця по 6500 гривень, увійшло и чотири представники легкої атлетики – Аліна Фьодорова (багатоборство), Ірина Геращенко (стрибки у висоту), Ігор Главан (спортивна ходьба) та Максим Богдан (метання спису).
 
Зазначимо, що представники інших видів спорту, яким зараз були призначені ці стипендії, здебільшого титуловані та досвідчені спортсмени – переможці чемпіонатів світу, призери та чемпіони Олімпійських ігор. Тоді як обрані легкоатлети – поки що не такі зіркові. Прокоментувати цей вибір ми попросили президента ФЛАУ Ігоря Гоцула:
 
– Ми керувалися наступною логікою: виділити стипендії атлетам, які достатньо молоді та перспективні, але у той же час які без належної підтримки не факт, що зможуть реалізувати себе повною мірою. І тому ми вирішили підтримати цю четвірку, щоб надати їй змогу рухатися далі. Що стосується наших елітних спортсменів, які готуються до Олімпійських ігор і вже завоювали визнання, то для них існують інші форми заохочення – стипендії президента, фінансування, яке їм виділяється на підготовку по лінії Мінмолодьспорту, у разі потреби вони мають змогу виїжджати за державний кошт на навчально-тренувальні збори за кордон тощо. Тому, можна сказати, що підготовка атлетів елітної групи вже забезпечена у повному обсязі.