Анна Міщенко: «Поганий той солдат, який не мріє стати генералом; а то й маршалом!»

356
Бронзовий призер чемпіонату Європи-2012, фіналістка Олімпійських ігор-2008 з бігу 1500 метрів Анна Міщенко минулого року повернулася на бігову доріжку після народження доньки Олександри, а вже цього сезону виграла три поспіль турніри престижної міжнародної серії IAAF World Challenge.

 
«Ці успіхи на початку сезону для мене не були несподіваними. Тренер давно говорив, що я готова вийти на такий результат. Але, мабуть, не чекала від себе такої упевненості, – розповіла Анна в інтерв’ю сайту XSPORT. – Минулого року було складніше готуватися, адже з маленькою дитиною і ритм життя був дещо незвичним. Та й для відновлення після пологів було мало часу. Можливо, трішки не вистачало віри у власні сили. Цього року підготовка пройшла так, як і раніше. І головне, що без травм.
 
«Планка» на сезон? Якщо говорити про час, то однозначно потрібно вибігати з чотирьох хвилин. А далі чим швидше, тим краще. А якщо говорити про місця на чемпіонаті світу… Поганий той солдат, який не мріє стати генералом. Або навіть відразу маршалом. Чому ні? Всі мріють посісти першу сходинку й перемогти.
 
Рівень конкуренції на дистанції 1500 метрів досить високий, але вигравати у сильніших суперниць цікавіше. Ми з тренером, звісно, придивляємось до лідерів. Але на нашій дистанції все дуже непередбачувано. Тому орієнтуватися лише на одну-двох суперниць, мабуть, неправильно.
 
Ранній старт сезону — це не експеримент, а повернення до вже відомих схем. У 2011 році я також починала виступати вже на початку травня. Ми вирішили підготуватися до сезону, входячи у форму через змагання. Але це значить, що доведеться двічі виходити на пік: зараз і в серпні, на чемпіонаті світу».
 
Повний текст інтерв’ю Анни Міщенко читайте на сайті XSPORT.