Ультрамарафонці визначили найкращих

217
Минулими вихідними у Вишгороді (Київська область) відбувся чемпіонат України серед дорослих та молоді у бігу на 100 та 50 км, що проходив у рамках ультрамарафону «Княжа сотня».
 
За словами президента марафон-клубу «Київ 42195», керівника змагань Костянтина Железова, дуже ускладнила умови учасникам погода. Було дуже спекотно – за 30 градусів за Цельсієм. Так що тих, хто добіг до фінішу, вже можна називати героями.
 
– Була дуже гарна, домашня атмосфера, – розповідає Костянтин Железов. – Ми знайшли дуже гарну трасу на окраїні Вишгороду, поблизу Київського моря. Траса була попередньо проміряна, ми отримали відповідний сертифікат. Так що зі впевненістю можна сказати, що атлети бігли рівно 100 та 50 кілометрів.
 
Бігали по колу в 5 км. Завдяки відносно невеликій його довжині було дуже зручно за необхідності надавати допомогу. На трасі організували чотири пункти харчування. Зважаючи на спеку, це було доречно. За великим рахунком, через кожен кілометр спортсмен міг відновити сили бананами, апельсинами, цукром-рафінадом, енергетиком, печивом, водою. Також до послуг атлетів були губки, змочені водою.
 
У підсумку на дистанції 100 км у чоловіків перемогу здобув Павло Степаненко з Ковелю (7 годин, 26 хвилин, 43 секунди), у жінок – киянка Мія Скалига (10:57.39). На дистанції 50 км чемпіонами України стали Роман Гаврилюк з Ужгорода (3:11.45) та киянка Марія Опріц (4:42.01).
 
Повні результати змагань дивіться за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяНОК України та компанія «Самсунг Електронікс» продовжили співпрацю ще на два роки
Наступна статтяАнна Міщенко: «Поганий той солдат, який не мріє стати генералом; а то й маршалом!»