Славське хоче замахнутися на чемпіонат Європи з гірського бігу

301
31 травня у Славському (Львівська обл.) відбувся чемпіонат України з гірського бігу (вгору-вниз).
 
Спочатку планувалося, що цього року пройдуть дві окремі національні першості з цього виду – з бігу у гору та з бігу з гори. Але так як у вересні у Великій Британії чемпіонат світу відбудеться за програмою «вгору-вниз», то і відбіркову на нього для українців трасу вирішили обрати аналогічну.
 
– З трасою не прогадали, – розповідає техделегат змагань Віталій Матешко. – Добре підготовлена, цікава, вона сподобалася буквально усім учасникам. Були витримані усі вимоги щодо перепаду висот. Окрім того, місцевість, по якій вона проходить, має чудові краєвиди. Ми поговорили з організаторами, можливо вони навіть будуть подавати заявку на проведення чемпіонату Європи з цього виду легкої атлетики. Поруч є затишний стадіон, на якому можна проводити церемонії відкриття та закриття змагань (що ми зараз і робили). Також  канатна дорога, за допомогою якої можна транспортувати учасників чемпіонату. Окремі слова подяки керівнику чемпіонату України – Ярославу Кондюху. Завдяки його ентузіазму змагання пройшли на якісному рівні.
 
Змагання обслуговували волонтери, рятувальники з МНС, що дуже важливо. Коло було довжиною два кілометри, частина траси знаходилася на відкритому просторі, а частина – у лісосмузі, де не за всім можна прослідити. І одному з учасників під час змагань там стало зле. Волонтери миттєво відреагували, рятувальники дуже швидко дісталися до спортсмена, надали йому першу допомогу, і потім він спокійно, самотужки зміг піти до готелю.
 
Цікаво, що серед учасників чемпіонату були і колишні лижники, і марафонці, і майстри спортивного орієнтування. Тобто, доволі різнобарвний зі спортивної точки зору склад. Усього змагалося 34 атлети. Ні би й не багато, але для такого виду легкої атлетики, як гірський біг, про існування якого ще не усі знають, це нормальна цифра.
 
Ще що цікаво – кожного року на чемпіонаті України з гірського бігу перемагають різні атлети. Це говорить про високу конкуренцію. Героями чемпіонату України-2015 стали у жінок Оксана Угринчук з Івано-Франківської області, яка 8-кілометрову дистанцію подолала за 45 хвилин 59 секунд, та у чоловіків киянин Вадим Рогозовський – він 12 км пробіг за 57.14.
 
Повні результати чемпіонату України-2015 з гірського бігу дивіться ТУТ.
 
 
 
 
Попередня статтяАнастасія Мохнюк встановила особистий рекорд у Гьотцісі
Наступна статтяЛегкоатлетичний вік-енд. Перемоги в Мерсіні та 50-ка чемпіонату світу з трейлу