Сергій Бубка опікуватиметься в МОК антуражем спортсменів

338
Президент Національного олімпійського комітету України, член Виконкому Міжнародного Олімпійського Комітету, віце-президент Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій та уславлений спортсмен Сергій Бубка очолюватиме Антуражну комісію атлетів МОК.

 
Про таке рішення було повідомлено офіційним листом за підписом президента МОК Томас Бах.
 
Антуражна комісія МОК була створена у 2010 році і є важливою складовою Міжнародного Олімпійського Комітету.
 
Комісія опікується питаннями, що стосуються взаємовідносин атлетів з їх антуражем – оточенням спортсмена, що має вплив на атлета та його підготовку. До кола цих осіб входять менеджери, агенти, тренери, медичний персонал, науковці, спортивні організації, спонсори, юристи, а також будь-хто, з числа тих, хто впливає на кар’єру спортсмена, включаючи членів його родини.
 
Перед Антуражною комісією спортсменів, так само як і перед Комісією атлетів, стоїть завдання забезпечити створення найбільш сприятливого середовища для спортсмена. Але якщо в рамках роботи Комісії атлетів здебільшого задіяні лише самі спортсмени, то до роботи Антуражної комісії залучається значно ширше коло експертів та членів олімпійського руху.
 
Разом з тим, відповідно до призначення президента МОК Сергій Бубка продовжить працювати членом Координаційної комісії з підготовки до Ігор ХХХІ Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро, а також буде почесним членом Комісії атлетів МОК, якою керував тривалий час.
 
Раніше Сергій Бубка був членом Координаційної комісії МОК з підготовки до Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні та очолював відповідну Комісію з підготовки до перших в історії Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року в Сінгапурі.