Сергій Бубка — про значення Ріо-2016 у розвитку легкої атлетики на континенті

307

Член Виконкому МОК, віце-президент ІААФ, президент НОК України вважає, що легка атлетика лише виграє від проведення Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

 

Як член координаційної комісії Ігор-2016 Бубка прагнутиме використати свій досвід для підтримки першої Олімпіади на території Південної Америки.

 
«Радий і вдячний президенту МОК Томасу Баху за честь працювати і підтримувати Олімпійські ігри-2016. Захоплююсь роботою організаційного комітету Ріо-2016, його співпрацею з владою. Той прогрес, який є в підготовці на сьогодні, дозволяє з оптимізмом дивитися в майбутнє, – каже Сергій Назарович. – У чому можу бути впевнений, так це у фантастичній атмосфері на Олімпіаді-2016. Про це свідчить попит на квитки».
 
На думку Сергія Бубки, легка атлетика лише виграє від проведення Олімпійських ігор: «Я бачу підвищений ентузіазм уболівальників і юних атлетів у Бразилії і на континенті. Південна Америка така багата на легкоатлетичні таланти. Чого варті лише імена Катеріне Ібаргуен і Фабіани Мурер.
 
Подорожуючи регіоном, завжди захоплююся кількістю дітей, які займаються легкою атлетикою, беруть участь у змаганнях місцевого і міжнародного рівнів. Національні федерації тут не лише допомагають у підготовці атлетам елітної групи, а й роблять внесок у вдосконалення інфраструктури, залучення нових спонсорів і освіту молоді.
 
Ігри надихнуть людей розвиватися й рухатися вперед, вони стануть поштовхом до розвитку в Південній і Центральній Америці олімпійського руху, спорту й легкої атлетики зокрема».
 
Сергій Бубка — один з кандидатів на посаду президента ІААФ. Вибори відбудуться у серпні 2015 року, на Конгресі ІААФ у Пекіні (Китай).
© 2015 Sergey_Bubka
Попередня статтяВ Олександрії очікуємо на бум спортивної ходьби
Наступна статтяДва хет-трики Вікторії Погорєльської