Молодіжний чемпіонат Європи-2015. Сто відсотків українки

303

Ранок 10 липня на молодіжному чемпіонаті Європи, який триває в Тіллінні, сміливо можна назвати українським. Якщо бути точними, жіночим українським. Усі наші спортсменки, які виходили сьогодні на старт, пройшли до наступного кола. І зробили це надзвичайно красиво і впевнено.
 
Успіхи українок у другий день змагань почалися з виходу до півфіналу з бігу на 100 метрів з бар’єрами Юлії Должкової. Фінішувавши у забігу третьою (13,82 с), вона забезпечила собі пряму путівку до наступного кола змагань.
 
Досить швидко стали відомі імена ще двох атлеток, які подолали кваліфікаційний раунд — у змаганнях з метання молота. Альона Шамотіна вийшла до основного кола з результатом 65,34 м, а Ірина Климець 64,12 м. Відзначимо також рекорд чемпіонату у виконанні француженки Александри Таверньє (72,98 м) і вихід до основного кола змагань її співвітчизниці, доньки рекордсмена світу й України з метання молота Юрія Сєдих, Алексії.
 
Після цього до півфіналу з бігу на 400 метрів з бар’єрами пробилися всі три наші учасниці. Вікторія Ткачук (58,02 с) і Олена Колесниченко (58,24 с) свої забіги виграли, а Анастасія Лебідь фінішувала третьою (58,18 с), що також гарантувало їй подолання першого кола.
 
Стовідсотковий показник маємо і в секторі для стрибків у висоту. Ірина Геращенко і Юлія Чумаченко з результатом 1,82 м впевнено кваліфікувалися до основного кола змагань.
 
Ранкову програму другого дня чемпіонату завершували змагання з бігу на 400 метрів з бар’єрами серед чоловіків. Атлети боролися відразу за вихід до фіналу, а для цього необхідно було потрапляти до числа перших двох у своєму забігу. Найближчим до цього був Данило Даниленко, але і йому не вдалося ввійти до фінішної вісімки. У своєму забігу він четвертий (51,65 с). Максим Лябін показав результат 51,74 с, Олексій Мацкевич — 53,36 с.
Попередня статтяТаллінн-2015. Другий день. Розклад виступів українців
Наступна статтяПташкіна виграла для України першу медаль молодіжного чемпіонату Європи