Ігор Гоцул: «Мінмолодьспорту, ФЛАУ та ЄА підстрахують атлетів та тренерів, які постраждали через банкрутство «Радикал Банку»

215
Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул відвідав Таллінн, де минулого тижня відбувся молодіжний чемпіонат Європи. Окрім того, що підтримував наших спортсменів, Ігор Євгенович провів в естонській столиці низку зустрічей з членами європейської легкоатлетичної спільноти, які безпосередньо стосувалися майбутнього української Королеви спорту.
 
– Як підсумки візиту до Таллінна слід відзначити декілька моментів, – розповідає Ігор Гоцул. – По-перше, ми продовжили бесіди з закордонними членами легкоатлетичної спільноти щодо виборів президента ІААФ, які відбудуться наступного місяця у Пекіні. Ці зустрічі та обговорення можна вважати успішними. Не будемо забігати наперед, але можна стверджувати, що передвиборча кампанія Сергія Бубки йде за планом.
 
Також відбулися переговори щодо майбутнього української легкої атлетики. Що маю на увазі. По-перше, Європейська Атлетика зараз активно працює над впровадженням системи обслуговування різноманітних пробігів. Я зустрічався з керівниками цього підрозділу ЄА. У ФЛАУ нещодавно була створена Комісія з позастадіонних бігових видів легкої атлетики, до якої увійшли ентузіасти, фанати цього руху. Ми поділилися нашим досвідом у цьому напрямку з європейцями, вони своїм – з нами. Вважаю, обидві сторони взяли з цієї бесіди щось цікаве для себе. Ми домовилися буквально найближчими тижнями включити наші найсильніші пробіги до цієї системи ЄА. Цей напрямок тривалий час залишався поза увагою української легкої атлетики, але він є дуже важливим.
 
Також ми обговорили з президентом ЄА Свеном-Арне Хансеном можливості проведення в Україні міжнародних легкоатлетичних заходів, в першу чергу змагальних. Прийшли висновку – доки ситуація в Україні є неспокійною, поки що про це говорити зарано. Проте, пан Хансен пообіцяв відразу повернутися до цієї теми, тільки но ситуація стабілізується.
 
– Минулого тижня серед української спортивної спільноти викликала резонанс новина про банкрутство «Радикал Банку», який обслуговував Укрспортзабезпечення та Департамент Мінмолодьспорту, що відповідає за фінансові операції. В цьому банку, зокрема, зберігалися зарплати спортсменів та тренерів.
 
– Так, я дізнався про це, коли вже був у Таллінні. А нам же за декілька днів відряджати збірні на юніорський чемпіонат Європи до Швеції та на юнацький чемпіонат світу до Колумбії! Я відразу звернувся з цією проблемою за підтримкою до ЄА, і отримав її. Європейська Атлетика надала нам кредит, щоб збірна України змогла у повному складі виступити у Швеції. У свою чергу Федерація легкої атлетики України виступить фінансовим гарантом національної команди, яка вирушає. Отож, неприємності з «Радикал Банком» ніяк не вдарять по нашому представництву на цих двох чемпіонатах.
 
– Проте, атлети та тренери дуже хвилюються щодо своїх заощаджень.
 
– Ситуація дуже неприємна. Проте, потрібно розуміти, за яких жорстких умов ми зараз живемо. На щастя, в Україні зараз добре налагоджена система гарантування вкладів населенню, і спортсменам менш за все треба чогось боятися. За моєю інформацією, рішенням проблеми ретельно займається безпосередньо Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Також знаю, що Мінмолодьспорту та федерації обов’язково підстрахують атлетів та тренерів. Я впевнений, найближчим часом ця ситуація вирішиться.
 
– Ігоре Євгеновичу, тепер давайте трошки безпосередньо про сам чемпіонат Європи. Які ваші враження?
 
– Виступ молодіжної збірної України у Таллінні – це привід для гордості та оптимізму. Вісім нагород – це більше за те, на що ми розраховували. Особисто мені сподобався настрій атлетів – усі боролися, були мотивовані, проявили характер. Багато хто встановив особисті рекорди, показав свої найкращі результати у сезоні, був молодіжний рекорд України. Це свідчить про те, що йшла грамотна підготовка, була правильно обрана стратегія. Також вселяє оптимізм те, що у нас на цій першості була дуже молода команда. Багато хто з атлетів такого віку, що матимуть право виступити і на наступному молодіжному чемпіонаті Європи, через два роки.
 
Також відзначу якісну, добре злагоджену роботу тренерського штабу: дружня обстановка, гарний мікроклімат, що є дуже важливим. Маю впевненість, що так само буде у Швеції та Колумбії. Я відразу з Таллінну відлітаю до Калі, де також підтримуватиму нашу команду, а також продовжу передвиборчу кампанію Сергія Бубки на посаду президента ІААФ.
Попередня статтяОлександру П’ятниці – 30!
Наступна статтяУ Луцьку розпочалася реконструкція стадіону “Авангард”