У Луцьку розпочалася реконструкція стадіону “Авангард”

257
На луцькому стадіоні «Авангард» на всю потужність закипіла робота по реконструкції легкоатлетичних секторів. Наразі вже закінчилася підготовка технічного завдання по проекту, завершено усі геодезичні виміри та робітники приступили до облаштування самих секторів.
 
Нагадаємо, що три тижні тому відбулось підписання Меморандуму щодо розвитку всеукраїнського спорту, спрямоване на об’єднання зусиль з розвитку легкої атлетики в Україні. Завдяки реалізації проекту описаного у меморандумі Луцьк стане одним із найважливіших центрів легкої атлетики та спорту в Україні. За кошти Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» стадіон «Авангард» перетворять на стадіон міжнародного класу. Участь у підписанні взяли Голова наглядової ради Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Петро Якович Палиця, голова правління Фонду Олександр Товстенюк, президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк, перший замміністра молоді і спорту України Ігор Гоцул та ректор СНУ ім.Лесі Українки Ігор Коцан.
Кореспондентам інтернет-видання «Під прицілом» вдалось потрапити на територію стадіону «Авангард» і відзняти як ведуться роботи по реконструкції найбільшої волинської арени. Президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимир Рудюк детально розповів про те, що саме буде облаштовано в легкоатлетичному секторі та які можливості відкриються перед спортсменами.
 
«Фонд Ігоря Палиці надійний партнер, з якими можна реалізовувати серйозні проекти і приємно це робити… На сьогодні кошторисна вартість безпосередньо цього об’єкту складає 6,5 мільйона гривень. Сюди входить і реконструкція легкоатлетичних секторів та самого стадіону, і підготовчі роботи, і обладнання», – розповів Володимир Рудюк.
 
Таким чином, вже минулого тижня на стадіоні «Авангард» приступили до роботи. На сьогоднішній день по цьому проекту закуплено покриття швейцарської фірми «Коніка» і до Луцька прибули іноземні фахівці, які спеціалізуються на його вкладанні.
 
«Ми вибрали цю фірму, оскільки вона є світовим брендом покриттів для стадіонів, зокрема НСК «Олімпійський» в нас на сьогоднішній день має таке покриття. Безпосередню укладку цього покриття буде проводити фірма «Теллен-груп», яка має у своєму досвіді близько 100 стадіонів різних категорій. Буквально в понеділок-вівторок ці матеріали будуть завезені на стадіон», – зауважив головний легкоатлет області.
 

 

 
За словами Володимира Рудюка, підготовчі роботи завершаться вже цього тижня, опісля чого спеціалісти розпочнуть безпосередньо покривати бігові доріжки.
 
У рамках усього проекту реконструкції стадіону «Авангард» серйозну увагу приділено не лише легкоатлетичним секторам, які будуть відповідати усім міжнародним вимогам, а й комунікації, озвученню, освітленню, електрифікації, підведенню телевізійних мереж. Тож, це все сприятиме покращенню і футбольної інфраструктури на стадіоні.
 
Разом з тим, президент Федерації легкої атлетики Волині повідомив, що вже надійшов проект календаря, і основний чемпіонат України 2016 року, де буде проводитись відбір на Олімпійські ігри, заплановано саме на цьому стадіоні.
 
Фотогалерею можна переглянути за ЦИМ посиланням.
Попередня статтяІгор Гоцул: «Мінмолодьспорту, ФЛАУ та ЄА підстрахують атлетів та тренерів, які постраждали через банкрутство «Радикал Банку»
Наступна статтяНаталія Погребняк: 100 метрів за 11,15!