Тетяна Петлюк: «Це ще не боротьба за медалі, а просто – пригадати, як воно варитися у цій каші»

202
Фінал Кубку України з бігових та стрибкових видів, який відбувся 21 липня у Києві на НСК «Олімпійський» ознаменувався поверненням на бігову доріжку срібної призерки чемпіонатів світу та Європи з бігу на 800 метрів Тетяни Петлюк.
 
За останні два з половиною роки Тетяна встигла відбути дворічну дискваліфікацію, вийти заміж, а у січні народила сина. І ось вона знову на біговій доріжці. І хоча поки що час киянки далекий від того, який вона показувала у свої зіркові роки – 2.17,29 і підсумкове восьме місце, в цілому Тетяна Петлюк своїм виступом задоволена.
 
– Звичайно, цифри не ті. Я почуваю себе відмінно. Головне було добігти, тому що дуже велика перерва була. Два з половиною роки я не виходила на старт, і звичайно сьогодні було важко. Але за мене тут на трибунах вболіває мій шестимісячний син, разом з чоловіком і моєю мамою. Це надавало сили, впевненості. Але я ще не бігаю такі тренування, які можуть надати швидкість. В мене лише кроси, я тренуюся чотири місяці. Я ще тиждень тому годувала груддю. І ось прийняли таке спонтанне рішення виступати. Ну і швиденько шиповки наділа, на одному тренуванні пробігла. Тренер каже – давай, вийдеш, пробіжиш, згадаєш.
 
– Ну і як, згадали?
 
– Біглося чудово, класно, такий адреналін – супер! Стадіон НСК «Олімпійський», звичайно, надихає. Жаль, що не багато глядачів. Але я чула, що з трибун багато хто вболівав за мене, за що усім велике спасибі!
 
– В цьому сезоні ще бігти збираєтеся? Можливо, наступного тижня в Кіровоград на чемпіонат України приїдете?
 
– Можливо, поїду до Кіровограду, якщо буде з ким залишити дитину. Він ще маленький, не хочу загадувати. Але в планах Кіровоград є. Це поки що не боротьба за медалі, а просто пригадати, як кажуть, змагання, поваритися у цій каші. І дуже вже хочу готуватися до зимового сезону.
 
– На зиму, і, як розумію, на Олімпіаду-2016?
 
– Олімпійські ігри – це, певно, найважливіша мета мого життя.
Попередня статтяВиступи українців на міжнародних змаганнях
Наступна статтяПекінські нормативи для Ревенка та Плотіциної