Нормативи для Строгової та Шаталової і головний біль для тренерського штабу

233
Перелік атлетів, які виконали нормативи ІААФ для участі в чемпіонаті світу, у другий день чемпіонату України поповнився ще двома прізвищами.
 
Харків’янка Наталія Погребняк вже звикла нас балувати високими результатами та особистими рекордами. Після тріумфу у перший день національної першості на стометрівці з часом 11,09, який вивів Наталію на п’яту сходинку в українському топ-листі за усю історію на цій дистанції, атлетка вразила і у бігу на 200 метрів. У кваліфікації Погребняк пробігла за 23,10, а у фіналі перемогла з особистим рекордом – 22,75! Наталія ще до чемпіонату України виконала нормативи на цих двох дистанціях, отож високі показники стали лише підтвердженням її гарної форми. А от для срібної призерки змагань на 200-метрівці – Наталії Строгової з Луганщини – виступ у Кіровограді став визначальним: вона вперше у сезоні вибігла з кваліфікаційних до Пекіну 23,20 секунди – 23,17. І тепер перед тренерським штабом збірної України стоятиме не просте завдання. Адже на дистанції 200 метрів у жінок ми маємо чотирьох атлеток з нормативом (окрім Погребняк та Строгової це ще Христина Стуй та Вікторія Кащеєва), тоді як від країни в одному виді може виступати лише три. Стуй у Кіровограді стала третьою (23,35), отож по її кандидатурі сумніви навряд чи можуть бути. А ось Кащеєва змагання провалила, з результатом 25,32 не пройшовши до фіналу, проте, з іншого боку, з усього квартету у цьому сезоні вона має другий результат (23,09 місяць тому у Соллентуні)…
 
Ще однією атлеткою, якій вдалося виконати умови міжнародної федерації для участі в чемпіонаті світу, стала Марія Шаталова з Житомирщини – дистанцію 3000 метрів з перешкодами вона виграла з часом 9.42,34.
 
У бігу на 400 метрів підтвердили свій високий рівень Наталія Пигида з Київщини та сумчанин Віталій Бутрим. Чемпіонка Європи-2015 у приміщенні, після виконання нормативу напередодні у попередньому забігу, була поза конкуренцією і у фіналі – 51,86. А новоспечений рекордсмен України також здобув впевнену перемогу у вирішальному національному старті – 45,77.
 
У бігу на 400 метрів з бар’єрами у п’ятницю відбулися попередні забіги. І вже на цьому етапі зовсім трохи не вистачило до виконання нормативів ІААФ Станіславу Мельникову (49,62 за необхідних 49,50), а також Анні Рижиковій (Ярощук) та Вікторії Ткачук (відповідно 56,99 та 56,67 проти 56,20). Проте, як правило, у фіналах атлети додають, отож будемо чекати суботніх вирішальних забігів.
 
Серед інших подій другого дня чемпіонату України відзначимо напружену боротьбу у чоловічих стрибках у висоту, де перемогу здобув кіровоградський атлет Дмитро Яковенко – 2.25. Бронзовий призер чемпіонату світу-2014 Андрій Проценко задовільнився лише «сріблом» (2.20). З таким самим результатом третім несподівано став 20-річний Андрій Колесник з Миколаївщини.
 
Нажаль, не зуміли поповнити список володарів ліцензій до Пекіну, хоча перебували серед претендентів, переможці змагань зі стрибків у довжину Тарас Неледва (7.70) та Марина Бех (6.60), а також дискобол Микита Нестеренко (62.50).
 
З повними результатами можна ознайомитися за ЦИМ посиланням.
 
Також нагадуємо, що на сторінці ФЛАУ у Youtube триває пряма трансляція чемпіонату України.
Попередня статтяТбілісі-2015. «Золото» й «срібло» в останній день липня
Наступна статтяКатерина Дерун виконала норматив на чемпіонат світу