Катерина Дерун виконала норматив на чемпіонат світу

327
В заключний день чемпіонату України, який проходив у Кіровограді, став знаковим для метальниці спису з Київської області Катерини Дерун.
 
 
У середині липня Катерина, коли повернулася з срібною нагородою з молодіжного чемпіонату Європи, казала, що наступна її мета – виконання нормативу на дорослий чемпіонат світу. І ось Дерун її досягла. У другій спробі вона відправила спис на рекордні для себе 61 метр 90 сантиметрів, що на 90 сантиметрів перевищує пекінський норматив IAAF. Головною суперницею Катерини у секторі була рекордсменка країни Ганна Гацько-Федусова. Вона додавала з кожною спробою, але у заключній, шостій, їй усього чотирьох сантиметрів (!!!) не вистачило до заповітного 61 метра – 60.96… Розпачу Ганни не було меж. І срібна нагорода чемпіонату України – у цьому випадку слабка втіха.
 
Таким чином, Катерина Дерун стала четвертою атлеткою, яка у Кіровограді вперше виконала норматив на чемпіонат світу-2015 (нагадаємо, раніш це вдалося зробити на 400-метрівці Наталії Пигиді, на 200-метрівці Наталії Строговій та на дистанції 3000 метрів з перешкодами Марії Шаталовій).
 
Класні результати, підтвердивши раніш виконані нормативи, показало тріо призерок у бігу на 800 метрів. Наталія Лупу перемогла (2.00,11), другою стала Анастасія Ткачук (2.00,21), третьою – Ольга Ляхова (2.00,75).
 
Усього 12 та 15 сотих секунди відповідно не вистачило до нормативів переможцям у бігу на 400 метрів з бар’єрами – Станіславу Мельникову та Вікторії Ткачук. У метанні спису серед чоловіків найближчим до встановленої IAAF планки був Дмитро Косинський. Він переміг з результатом 79.00, що рівно на три метри менше нормативу.
 
Повні результати чемпіонату України дивіться за ЦИМ посиланням.
 
Читайте також:
Попередня статтяНормативи для Строгової та Шаталової і головний біль для тренерського штабу
Наступна статтяХто виконав нормативи на Пекін (станом на 2.08.2015)