Починається державний експеримент по збільшенню повноважень спортивних федерацій

257
13 серпня в Кабінеті Міністрів України відбулося підписання Угод про проведення державного експерименту щодо збільшення повноважень національних спортивних федерацій в рамках реалізації Дорожньої карти реформ.
5 серпня Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк підписав постанову Уряду «Про проведення експерименту щодо залучення Міністерством молоді та спорту національних спортивних федерацій з окремих олімпійських видів спорту до організації і проведення спортивних заходів».
Свої підписи під документами поставили Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, керівництво Федерацій баскетболу, легкої атлетики, стрибків у воду та важкої атлетики, які зголосилися взяти участь в цьому пілотному проекті.
В рамках експерименту ці федерації напряму отримуватимуть державне фінансування. Вони самостійно забезпечуватимуть організацію та проведення спортивних змагань і тренувальних зборів, участь збірних України в міжнародних змаганнях, тощо. Це європейський підхід, який дозволить зменшити бюрократичні процедури, більш активно залучити спортивну громадськість до розвитку видів спорту.
 
«Як профільне Міністерство спорту, яке існує практично у кожній країні Європейського Союзу, ми створюватимемо закони та умови, а розвивати свої види спорту будуть федерації. Водночас федерації нестимуть більшу відповідальність за кількість медалей, за результати на міжнародній арені, за підготовку спортсменів та за розвиток видів спорту в Україні. Це гарний та прогресивний приклад громадсько-державного партнерства, творення спільними зусиллями реальних та давно назрілих реформ у спорті»,- зазначив Ігор Жданов.
З необхідністю розвивати громадсько-державне партнерство, як європейську модель взаємовідносин між державою і спортом, погодилися й учасники експерименту.
«Сьогодні ми побачили, що шлях реформ і європейської інтеграції, який обрав український народ, втілюється у життя. Завдячуючи підтримці Міністра Ігоря Жданова, ми сьогодні отримали більше повноважень, хоча і більше відповідальності», – заявив під час брифінгу генеральний секретар Федерації легкої атлетики України Михайло Медведь. Він також зазначив, що в такому напрямку, через партнерство із державою, має розвиватися весь спорт та легка атлетика, зокрема.
Нагадаємо, що експеримент буде проводитися в період з 1 вересня 2015-го по 31 грудня 2016-го року. У листопаді відбудеться робоча зустріч із відповідальними за експеримент представниками федерацій щодо можливих змін у порядку проведення експерименту на наступний рік.
За матеріалами Мінмолодьспорту
Попередня статтяСвято для «артеківців» від Сергія Бубки й олімпійців
Наступна статтяОлександр Григоренко отримав посвідчення «Заслужений тренер України»